Με το Αυστριακό Grand Prix η φετινή σεζόν της Formula 1 βρίσκεται πλέον στα μισά της. Δείτε πώς έχουν διαμορφωθεί οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές.

To Aυστριακό Grand Prix του 2022 ανήκει πλέον στην ιστορία. Η οποία και θα καταγράψει ως μεγάλο νικητή τον Σαρλ Λεκλέρ για λογαριασμό της Ferrari. Με τον αγώνα αυτόν να αποτελεί τον 11ο από τους συνολικά 22 του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, η σεζόν που διανύουμε έχει φτάσει (αισίως) πλέον στα μισά της. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε πώς έχει η βαθμολογική κατάσταση στα πρωταθλήματα τόσο των οδηγών όσο και των κατασκευαστών.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Ακόμα και με την δεύτερη του θέση στην έντος έδρας… ήττα για την Red Bull, ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει στην κορυφή με 208 βαθμούς. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Σαρλ Λεκλέρ με 170 βαθμούς. Με τη διαφορά των δύο βασικών (τουλάχιστον φαινομενικά) διεκδικητών του τίτλου να είναι στους 38 βαθμούς. O Πέρεζ με 151 βαθμούς παραμένει σταθερά στην πρώτη τριάδα. Παρότι δεν βαθμολογήθηκε στον αγώνα στο Red Bull Ring.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Στους κατασκευαστές τώρα, η Red Bull διατηρεί την πρωτοπορία με 359 βαθμούς, μπροστά από την δεύτερη Ferrari που βρίσκεται πλέον στους 303 βαθμούς. Tην πρώτη τριάδα ολοκληρώνει η Mercedes με 237. Στα αξιοσημείωτα η ισοβαθμία μεταξύ Mclaren και Alpine-Renault για την τέταρτη θέση και η άνοδος της Haas η οποία ξεκόλλησε από το bottom three όντας πλέον στην 7η θέση.