Οι παίκτες που μετακινούνται από σύλλογο σε σύλλογο ως ελεύθεροι ολοένα και πληθαίνουν λόγω της οικονομικής ανασφάλειας των ομάδων.

Ολοένα και περισσότερο προτιμώνται οι μεταγραφές ελευθέρων παικτών στις ομάδες. Η οικονομική ανασφάλεια που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στα έσοδα και τα έξοδα των συλλόγων. Και γι’ αυτό πλέον δεν επενδύουν τόσα εκατομμύρια στις μεταγραφές παικτών. Προτιμούν να εξετάζουν περιπτώσεις παικτών που φτάνουν στη λήξη τα συμβόλαιά τους.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας που δημοσίευσε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής  Marketing registrado, με στοιχεία από το transfermarkt, βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, ανάμεσα στους 10 ποδοσφαιριστές με τη κορυφαία χρηματιστηριακή αξία που μετακινήθηκαν ως ελεύθεροι.

Η αξία του Αργεντινού επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν τότε ήταν στα 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα έχει υποχωρήσει στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, που άφησε τη Μίλαν και πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, με αξία τότε 60 εκατ. ευρώ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αυστριακός Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν τελείωσε το συμβόλαιό του με την Μπάγερν, έχοντας τότε αξία 55 εκατ. ευρώ.

Το Top-10:

  1. Λιονέλ Μέσι-Παρί Σεν Ζερμέν-80 εκατομμύρια ευρώ
  2. Τζανλουίτζι Ντοναρούμα-Παρί Σεν Ζερμέν-60 εκατομμύρια ευρώ
  3. Νταβίντ Αλάμπα-Ρεάλ Μαδρίτης-55 εκατομμύρια ευρώ
  4. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι-Μπάγερν Μονάχου-50 εκατομμύρια ευρώ
  5. Μέμφις Ντεπάι-Μπαρτσελόνα-45 εκατομμύρια ευρώ
  6. Φρανκ Κεσιέ-Μπαρτσελόνα-45 εκατομμύρια ευρώ
  7. Στέφαν ντε Φράι-Ίντερ-40 εκατομμύρια ευρώ
  8. Λέον Γκορέτσκα-Μπάγερν Μονάχου-40 εκατομμύρια ευρώ
  9. Άαρον Ράμσεϊ-Γιουβέντους-40 εκατομμύρια ευρώ
  10. Αντόνιο Ρούντιγκερ-Τσέλσι-40 εκατομμύρια ευρώ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ