Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του σπριντ για το Grand Prix Αυστρίας με τις Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Σε υγιεινό περίπατο για την Red Bull Racing και τον Μαξ Φερστάπεν εξελίχθηκε το δεύτερο φετινό σπριντ της Formula 1 για το Grand Prix της Αυστρίας. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε με χαρακτηριστική άνεση το Sprint Race στην πίστα του Σπίλμπεργκ. Έτσι έκανε το 2/2 σε νίκες στους φετινούς αγώνες σπίρντ και μαζί με τους οκτώ βαθμούς της νίκης θα εκκινήσει από την pole position. Tην οποία εξ’ αρχής είχε στην κατοχή του για τον κυριακάτικο αγώνα. Oι δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Ο Φερστάπεν έκανε για ακόμη μια φορά εξαιρετική εκκίνηση και συνέχισε να προπορεύεται μετά την πρώτη στροφή. Ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά του από τις δύο Ferrari. Μια διαφορά η οποία δεν καλύφθηκε ποτέ. Η οποία μάλιστα και ξεπέρασε τα δύο δευτερόλεπτα μόλις στους τρεις πρώτους γύρους. Κάτι που έδειχνε τις… άγριες διαθέσεις του Ολλανδού πιλότου των “Ταύρων”.

Εξαιρετική εμφάνιση και από την έτερη Red Bull του Σέρχιο Περεζ. Ο 32χρονος Μεξικανός teammate του Μαξ Φερστάπεν, παρότι εκκίνησε τον αγώνα από την 13η θεση λόγω ποινής που πήρε μετά το τέλος των χθεσινών κατακτήριων δοκιμών, κάλυψε το χαμένο έδαφος φτάνοντας στην τελική του 5η θέση. Στα επίσης αξιομνημόνευτα η μάχη των Λεκλέρ-Σάινθ κατά τους πρώτους γύρους. Με τον Μονεγάσκο να βγαίνει νικητής από την ”ενδοοικογενειακή” μάχη των δύο Scuderia και να τερματίζει δεύτερος, μπροστά από τον teammate του.

Όπως επίσης και κάποιες μάχες για τις πίσω θέσεις. Αποκορύφωμα η πολύ ωραία μάχη μεταξύ Μικ Σουμάχερ (Haas) και Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) για την 8η -και τελευταία βαθμολογούμενη- θέση του σπρίντ. Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής τελικά επικράτησε αυτής. Παρότι δυσκολεύτηκε επί αρκετούς γύρους να περάσει τη Haas του νεαρού Γερμανού.

Πέραν την πρώτης τριάδας (Φερστάπεν, Λεκλέρ, Σάινθ) την βαθμολογούμενη οκτάδα του σπριντ συμπλήρωσαν οι Τζόρτζ Ράσελ (Mercedes), Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull), Εστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) και Λιούις Χάμιλτον (Mercedes). Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μικ Σουμάχερ (Haas) και Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo).

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

Yπενθυμίζεται ότι από την κατάταξη του σπριντ (Sprint Race) θα διαμορφωθεί το grid του αγώνα. Εξαίρεση η pole position την οποία διατηρεί ο ταχύτερος των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής. Η δράση του τριημέρου του Grand Prix Aυστρίας, του 11ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, ολοκληρώνεται αύριο την Κυριακή (10/7) με τον αγώνα. Η εκκίνηση στις 16:00 ώρα Ελλάδος.