Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing πήρε κυριολεκτικά στο νήμα την pole position στις επεισοδιακές κατατακτήριες του Grand Prix Αυστρίας.

Οι κατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Αυστρίας είχαν εντυπωσιακό φινάλε. Με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά την pole position για τον αυριανό αγώνα σπρίντ (9/7) απο την Ferrari και τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής παρότι στην τελευταία του προσπάθεια ήταν αργότερος στα δύο πρώτα τμήματα, έκανε τρομερό τρίτο sector και με χρόνο 1:04:984 κέρδισε την pole position στον εντός έδρας αγώνα της Red Bull. Tην 16η της καριέρας του. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση ξεχωριστά.

Καταστροφή για την Mercedes που είδε και τους δύο οδηγούς της να φεύγουν εκτός πίστας στη διάρκεια του Q3. Ο Τζόρτζ Ράσελ συγκεκριμένα θα ξεκινήσει από την 5η θέση και ο Λιούις Χάμιλτον από τη 10η. Αυτό φυσικά εφόσον τα μονοθέσιά τους δεν έχουν υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά μετά τις συγκρούσεις των δύο Βρετανών (κυρίως στο κιβώτιο ταχυτήτων).

Απογοήτευσαν για ακόμη μια φορά Mclaren και Aston Martin. Ακόμη περισσότερο η δεύτερη από τις δύο βρετανικές ομάδες. Η οποία για τρίτο συνεχόμενο Grand Prix έχει τους δύο οδηγούς της (Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ) εκτός του Q2. Ενώ και στην περίπτωση της πρώτης τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα. Με τους Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο να περιορίζονται στην 15η και 16η θέση ξεχωριστά. Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία των δύο οδηγών της Alpine-Renault και της Haas που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα.

Oι δηλώσεις του poleman Μαξ Φερστάπεν:

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η δράση συνεχίζεται αύριο όπου και θα διεξαχθεί ο αγώνας σπριντ (sprint race). Ο δεύτερος εκ των τριών της τρέχουσας σεζόν στην Formula 1. Θυμίζεται οτι το σπριντ είναι ένας μίνι αγώνας από την κατάταξη του οποίου καθορίζεται το grid του αγώνα της Κυριακής. Εξαίρεση η pole position την οποία διατηρεί ο ταχύτερος οδηγός των κατατακτήριων δοκιμών. Η εκκίνηση του αυριανού σπριντ θα δοθεί στις 17:30 ώρα Ελλάδος.