Η Μάντσεστερ Σίτι επισημοποίησε την απόκτηση του 22χρονου Τζούλιαν Αλβαρεζ, του νέου πουλέν του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Χουλιάν Αλβαρεζ είναι από σήμερα «πολίτης». H διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του, αν και η σχετική συμφωνία, είχε αποκαλυφθεί στις 31 Ιανουαρίου 2022. Καιρό πριν δηλαδή.

Ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός «έβγαλε μάτια» με την φανέλα της Ρίβερ Πλέϊτ. Αναμενόμενα προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Τελική… νικήτρια αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια Αγγλίας, στην οποία θ’ ανήκει για τα επόμενα 5,5 χρόνια.

Με 53 γκολ και 31 ασίστ σε 120 αγώνες, με τους «Los Millionarios», ο Αλβαρεζ θεωρείται το μέλλον της εθνικής Αργεντινής. Λίγο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, ο νεαρός άσος, δήλωσε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος και νιώθω έτοιμος να παίξω για την Σίτι. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αρκεί να δείτε τι έχει κατακτήσει αυτή η ομάδα την τελευταία δεκαετία για να κατανοήσετε την ποιότητα της».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Μάϊο, ο νεαρός Αργεντινός, ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κρατά από το… μακρυνό 1985. Σημείωσε έξι γκολ στην εμφατική νίκη της Ρίβερ Πλέϊτι με 8-1 επί της Αλιάνσα Λίμα από το Περού, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική στην φάση των ομίλων του Copa Libertadores. Ο 22χρονος άσος, ισοφάρισε το ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Σάντσες. Εκείνος πριν από 37 (!) χρόνια, είχε σκοράρει έξι φορές στην επικράτηση της Μπλούμινγκ από την Βολιβία επί της Ντεπορτίβο Πετάρε από την Βενεζουέλα με 8-0.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!