Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον Άλεκ Πίτερς και να προσθέσει στο ρόστερ του ένα 4άρι με... φονικά ένστικτα από το τρίποντο.

Η χρονιά έκλεισε πετυχημένα για τον Ολυμπιακό. με τους Ερυθρόλευκους να έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του «σαρώνουν» την αγορά για να ενισχύσουν το ρόστερ. Η πρώτη μεταγραφή είναι κοντά και ακούει στο όνομα Άλεκ Πίτερς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ετοιμάζεται να έρθει στα μέρη μας για να προσθέσει κάτι σημαντικό στην ομάδα του Πειραιά. Μακρινό σουτ. Μία παράμετρος που -ευτυχώς ή δυστυχώς- έχει γίνει απαραίτητη στο σύγχρονο μπάσκετ. Μία παράμετρος που ποτέ δεν είναι αρκετή, καθώς πάντα χρειάζεται ακόμα ένας σουτέρ.

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε πλειονότητα. Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και Σλούκας ήταν ουσιαστικά εκείνοι που τράβηξαν… κουπί όλη τη σεζόν πίσω από τα 6,75. Έτσι ήταν αναγκαία η απόκτηση ενός παίκτη με το εν λόγω χαρακτηριστικό. Και εδώ έρχεται να κουμπώσει ο Πίτερς.

Από τα χέρια της Φενέρμπαχτσε στον Ολυμπιακό

Ο απόφοιτος του Valparaiso είχε συμφωνήσει σε όλα με τη Φενέρμπαχτσε ώστε να γίνει κάτοικος Κωνσταντινούπολης. Τελικά τα πράγματα άλλαξαν όταν ήρθε στο προσκήνιο ο Νεμάνια Μπιέλιτσα για τους Τούρκους. Ο Δημήτρης Ιτούδης επέλεξε στον έμπειρο Σέρβο και άφησε την επιλογή του Πίτερς.

Ο Ολυμπιακός, που είπαμε πως «σκανάρει» την αγορά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι Ερυθρόλευκοι έχοντας ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός φόργουορντ που να παίζει κυρίως στο «4», είχαν απλωμένες τις… κεραίες τους. Έτσι λοιπόν κινήθηκαν γρήγορα και φαίνεται να έχουν συμφωνήσει με τον 27χρονο παίκτη για δύο χρόνια, έναντι 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Αρκετά χρήματα (αν ισχύουν) για ένα 4άρι που θα λογίζεται ως back up.

Tι φέρνει στο τραπέζι ο Πίτερς

Ο Άλεκ Πίτερς μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο παρκέ. Είναι ένας αρκετά καλός ρολίστας που διαθέτει έφεση στο μακρινό σουτ. Αυτό είναι και το «ατού» του. Γι’ αυτό πληρώνεται. Πέρσι πέρασε δύσκολα, αφού τον ταλαιπώρησε ένας τραυματισμός που τον ανάγκασε να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου. Τελικά επέστρεψε στα μέσα της σεζόν, κάνοντας μερικά καλά παιχνίδια. Ένα εξ αυτών κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου μέτρησε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η κορυφαία του σεζόν, ωστόσο, στην ευρωπαϊκή σκηνή ήταν το 2020-21. Σε 33 ματς στη Euroleague, με την Μπασκόνια, είχε 11,5 πόντους, με 3,9 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Τα ποσοστά του στα σουτ ήταν εξαιρετικά. Από το δίποντο μέτρησε 68/121, δηλαδή 56,2%, ενώ πίσω από τη «μεγάλη άρκτο» είχε 63/141, ήτοι 44,7%! Πολυβόλο. Γενικά στην καριέρα του σε 108 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ σουτάρει με 43,2%.

Αγαπημένη του κίνηση μέσα στο παρκέ είναι φυσικά το «pick n pop» για να βρίσκει ελεύθερα σουτ. Παράλληλα του αρέσει να κινείται συνεχώς χωρίς την μπάλα και κυρίως να εμφανίζεται στις γωνίες. Κάνει καλά σκριν, ενώ τα περισσότερα δίποντά του προέρχονται έπειτα από κόψιμο προς το καλάθι.

Ο βασικός σκοπό της απόκτησής του είναι όμως το spacing. Μπορεί να μπει στα… παπούτσια του Βεζένκοφ όταν εκείνος είναι εκτός παρκέ, ενώ μπορούν κάλλιστα να αγωνιστούν μαζί, μιας και παίζει με άνεση στο «3». Η ενδεχόμενη απόκτησή του θα ανοίξει χώρους για τις διεισδύσεις παικτών όπως ο Σλούκας και ο Ντόρσεϊ (αν παραμείνει). Παράλληλα θα απελευθερώσει και τον Φαλ όταν ποστάρει από την πλευρά του Πίτερς, καθώς ο αντίπαλος αμυντικός θα το σκεφτεί διπλά να τον αφήσει μόνο του και να πάει στη βοήθεια.

Εν κατακλείδι, ο Πίτερς, αν αποκτηθεί, θα αποκτηθεί για την ευχέρεια του στο μακρινό σουτ. Είναι παίκτης του προπονητή, είναι αρκετά καλός χειριστής της μπάλας για το ύψος του (2,06μ.) και μπορεί να ξεκολλήσει τον Ολυμπιακό επιθετικά όταν η ομάδα το χρειάζεται. Με δυο λόγια είναι μια πολύ καλή περίπτωση που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική επιλογή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.