Ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari έκανε τον ταχύτερο γύρο και κέρδισε την pole position στις εντυπωσιακές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Κάρλος Σάινθ έκανε την έκπληξη και πήρε την pole position, την πρώτη της καριέρας του, για τον αυριανό αγώνα του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας. Η έντονη βροχόπτωση στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν προσέφερε εντυπωσιακές κατακτήριες δοκιμές. Mε τον Ισπανό πιλότο της Scuderia, να κλέβει στο τέλος την πρώτη θέση από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Ο Σάινθ παράλληλα έγινε ο 104ος διαφορετικός οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που κερδίζει τουλάχιστον μια pole position.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 παρότι μαχόταν κυρίως με τον Λεκλέρ για την πρωτιά, είδε τον εαυτό του να χάνει την pole για μόλις 75 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Tερματίζοντας έτσι στην δεύτερη θέση. H πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τη δεύτερη Ferrari του Σάρλ Λεκλέρ. Η Mercedes όπως και στις ελεύθερες δοκιμές έκανε αισθητή την παρουσία της. Ο τοπικός ήρωας Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει τον αγώνα της πατρίδας του από την 5η θέση. Την ώρα που ο συμπατριώτης του Τζόρτζ Ράσελ τερμάτισε μόλις 8ος.

Στις θετικές εκπλήξεις η 9η θέση του Ζου. Ο Κινέζος κατάφερε για άλλη μία φορά φέτος να μπει στο Q3 και την πρώτη δεκάδα για λογαριασμό της ομάδας του Alfa Romeo. H μεγαλύτερη όμως των εκπλήξεων άκουγε στο όνομα Νίκολας Λατίφι. Ο Καναδός πιλότος της Williams αξιοποίησε το βρεγμένο οδόστρωμα του Σίλβερστόουν. Καταφέρνωντας με κάποιον τρόπο να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Απογόητευσε για ακόμη μια φορά η Aston Martin. Η Βρετανική ομάδα παρά τις μεγάλες αναβαθμίσεις της είδε τους οδηγούς της Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ να μην προκρίνονται καν από το Q1. Τερματίζοντας στην 18η και 20η θέση ξεχωριστά.

Oι δηλώσεις του poleman Κάρλος Σάινθ:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

H εκκίνηση του αυριανού αγώνα για το GP Mεγάλης Βρετανίας, το δέκατο της φετινής σεζόν της Formula 1, θα δοθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδος.