Έφτασε και η ώρα για τη φετινή Free Agency, η οποία ανοίγει σε λίγες ώρες (1 π.μ. ώρα Ελλάδος).  Αν και οι συμφωνίες μεταξύ παικτών και ομάδων δεν επισημοποιούνται μέχρι τις 6 Ιουλίου, θα έχουμε πολύ πιο σύντομα πληροφορίες και πρόχειρα deals. Εμείς, ήρθε η ώρα να δούμε τι έχει ακουστεί και τι έχει συμφωνηθεί […]

Έφτασε και η ώρα για τη φετινή Free Agency, η οποία ανοίγει σε λίγες ώρες (1 π.μ. ώρα Ελλάδος).  Αν και οι συμφωνίες μεταξύ παικτών και ομάδων δεν επισημοποιούνται μέχρι τις 6 Ιουλίου, θα έχουμε πολύ πιο σύντομα πληροφορίες και πρόχειρα deals. Εμείς, ήρθε η ώρα να δούμε τι έχει ακουστεί και τι έχει συμφωνηθεί για το μέλλον το 5 πιο ενδιαφέροντών ονομάτων της επερχόμενης free agency. Ποιοι από αυτούς θα ετοιμάσουν βαλίτσες και ποιοι θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχά.

Ζακ Λαβιν

Ο Ζακ Λαβίν προέρχεται από μια φανταστική χρονιά με τους Μπουλς. Είναι ξεκάθαρα πλέον ένας από τους πιο ταλαντούχους σκόρερ στο πρωτάθλημα, με μ.ο. 24,4 πόντους ανά αγώνα την περασμένη σεζόν. Με την προϋπόθεση πως η εγχείρηση στο “προβληματικό” του γόνατο δεν θα τον επηρεάσει, θα είναι ο πιο “hot” παίκτης της φετινής free agency.

O Λαβίν έφτασε πλέον τα 27 και έχει μπει για τα καλά στο prime  του. Ήρθε, λοιπόν, ή ώρα να πληρωθεί και όλα δείχνουν πως θα πληρωθεί από τους Μπουλς. Μμπορεί να πάρει 212 εκατομμύρια δολάρια από το Σικάγο σε συμβόλαιο πέντε χρόνων. Επιπλέον, οι φήμες για αποχώρηση του έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στους Μπουλς και καλά θα κάνει. Αν κρίνουμε από την σεζόν που τελείωσε, κάτι καλό άρχισε να χτίζετε μετά από χρόνια στους Σικάγο.

Τζέιμς Χάρντεν

Ενώ ήταν αποτελεσματικός παρέα με τον Εμπίντ στο πικ εντ ρολ, η ατομική του απόδοση έπεσε αρκετά στους Σίξερς. Η ηλικία του (σχεδόν 33 πλέον), η ανύπαρκτη άμυνα και η φαινομενικά φθίνουσα πορεία του ως σούπερ σταρ, τον καθιστούν σε ένα είδους ρίσκο. Η καλύτερη πιθανότητα που θα είχε να φύγει από τη Φιλαδέλφεια,  θα ήταν να ψάξει ομάδες για trade. Το τεράστιο συμβόλαιο θα χρειαζόταν τεράστιο άνοιγμα του cap space από κάποια καινούρια ομάδα. Το πιο πιθανό είναι ο Χάρντεν να επιλέξει να επεκτείνει την συνεργασία του με τους Σίξερς, αλλά για λιγότερα χρόνια και όχι με μαξ συμβόλαιο.

Μπράντλεϊ Μπιλ

Ο Μπιλ θα μπορούσε να ήταν ο πιο “καυτός”, ελεύθερος παίκτης αυτού του καλοκαιριού. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά, φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση του. Αποφάσισε να κάνει opt- out από τη ν επιλογή των 36,4 εκατομμυρίων για την επόμενη σεζόν. Όλα τα σημάδια, λοιπόν, υποδηλώνουν πως θα υπογράψει ξανά στους Γουίζαρντς. Αυτή τη φορά θα πληρωθεί καλύτερα βέβαια καθώς θα λάβει 248 εκατομμύρια για πέντε χρόνια. Ο Μπιλ, ο οποίος μόλις έκλεισε τα 29, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα what if trades των τελευταίων ετών. Ωστόσο, έχει δηλώσει πολλάκις πως θα προτιμούσε να κερδίσει στην Ουάσιγκτον παρά οπουδήποτε αλλού. Δεν θα κερδίσει, αλλά όλοι εκτιμούμε την πίστη του στους Γουίζαρντς.

Ντιάντρε Έιτον

Ο Έιτον γίνεται 24 τον Ιούλιο και και δεν είναι μυστικό ότι ήθελε να πληρωθεί με extrension από τους Σανς από το το περσινό καλοκαίρι. Εάν οι Σανς τον υπογράψουν τώρα, θα τους κοστίσει 177 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών. Εάν δεν το κάνουν, και δεν δεχτεί λιγότερα, τότε θα πρέπει να ψάξει άλλους μνηστήρες που θα είναι διατεθειμένοι να ανταλλάξουν και να πληρώσουν για αυτόν. Ο Έιτον έχει βελτιωθεί πολύ και στα δύο άκρα του γηπέδου τις τελευταίες δύο σεζόν, αλλά η εξέλιξή του έγινε σε ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο για εκείνον. Ο σέντερ του Φίνιξ αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες free agents. Κυρίως διότι είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς πόσο σημαντικός είναι ο ίδιος για τους Σανς αλλά και πόσο σημαντικοί είναι και οι Σανς σε εκείνον.

Τζέιλεν Μπράνσον

Ο Μπράνσον είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα. Είναι ένας από τους λίγους γκαρντ στην λίγκα που δεν φοβάται καθόλου την επαφή και το σκληρό παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Καλός αμυντικός και πολύ καλός με την μπάλα στα χέρια, γεγονός που δυσκολεύει την συμβίωση του με τον Λούκα Ντόντσιτς.

Στα φετινά πλέι οφ, ελάχιστοι παίκτες άξιζαν την αύξηση περισσότερο από τον Μπράνσον Πήρε από το χέρι τους Μάβερικς στις περισσότερες  νίκες επί των Τζαζ στον πρώτο γύρο, καθώς ο Λούκα ήταν τραυματίας. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολλές αλλά οι Νικς έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι καθώς του προσφέρουν “χρυσάφι”. Περιμένουμε την απόφαση του σε λίγες ώρες ή μέρες.