Τα Draft του NBA πλησιάζουν και το Debut.gr αναφέρουν τα ονόματα που φλερτάρουν με την κορυφή των φετινών επιλογών για τις ομάδες της λίγκας

Το πρωτάθλημα τελείωσε. Οι Γουόριορς κάνουν διακοπές, ο Λεμπρόν τα δίνει όλα και πάλι στο γυμναστήριο και ο Γιάννης γνωρίζει την αποθέωση στην Αθήνα για ακόμα ένα καλοκαίρι. Μαζί με όλα αυτά, έφτασε η ώρα οι φετινοί rookies να βάλουν τα καλά τους. Σε λίγες μέρες θα περιμένουν ανυπόμονα να ανακοινωθεί το όνομα τους από τον Άνταμ Σίλβερ. Αν κάποιος από αυτούς έχει ανακαλυφθεί από τον Άνταμ Σάντλερ στη Μαγιόρκα, τότε καλό θα ήταν να έχει σιδερωμένο το πουκάμισο του για την ερχόμενή Πέμπτη.

Εμείς θα ρίξουμε μια ματιά στα ονόματα που θα βρεθούν μάλλον πολύ ψηλά. Τα ονόματα που επρόκειτο να μας απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό και στην offseason, αλλά κυρίως από τον Οκτώβρη και έπειτα.

https://twitter.com/jabarismithjr/status/1526728657347149825?s=20&t=IAJfb5IBXKooTp_EFTn60A

Τζαμπάρι Σμιθ

Μεγάλο ταλέντο ο Σμιθ αλλά οι ανησυχίες των scouts και των διοικήσεων ήταν είναι και θα είναι το πως ο φόργουορντ από to Όμπερν θα προσαρμοστεί στη λίγκα. Με ύψος στα 2.09 έδειξε να δυσκολεύεται στο τελείωμα κάτω από το καλάθι στο κολέγιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθιερωθεί ως σουτέρ. Ο σωματότυπος και οι δεξιότητες του ταιριάζουν με τον παροντικό τρόπο παιχνιδιού της λίγκας που έχει καθιερωθεί από την εποχή του rookie Ντουράντ και έπειτα. Ίσως να καταφέρει να μεταμορφωθεί σε έναν σκόρερ στη θέση του small forward. Αν καταλήξει στους Μάτζικ, που έχουν το πρώτο pick, θα έχει πολλές ευκαιρίες να το αποδείξει.

https://twitter.com/ChetHolmgren/status/1526661351749328897?s=20&t=IAJfb5IBXKooTp_EFTn60A

Τσετ Χόλμγκρεν

Πολύ αξιόλογος σουτέρ ο Χόλμγκρεν μόλις στα 20 του χρόνια, αλλά έχει ένα μικρό ελάττωμα. Χρειάζεται περίπου 15-20 κιλά για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα δεδομένα του NBA. Το “κοκαλιάρικο σκαρί” του δοκιμάστηκε σε πολλούς αγώνες του NCAA απέναντι σε μεγάλα και δυνατά κορμιά των άλλων κολεγίων.  Ωστόσο, τα ποσοστά του βγάζουν μάτια. Με 60.7% εντός πεδιάς και  39% στα τρίποντα, οι Θάντερ ή το Χιούστον θα έχουν έναν μεγάλο άσο στο μανίκι τους για το μέλλον. Αυτό εάν ο νεαρός καταφέρει να μεγαλώσει τον όγκο του, διότι καλά τα σουτ αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μπει και στην ρακέτα και να μαρκάρει τους αντίπαλους ψηλούς.

https://twitter.com/Pp_doesit/status/1526702583204794372?s=20&t=IAJfb5IBXKooTp_EFTn60A

Πάολο Μπαντσέρο

Πιθανότατα το Χιούστον, θα πάρει ένα μελλοντικό αστέρι για να πλαισιώσει το περσινό δεύτερο pick του, τον Τζέιλεν Γκριν. Ο Μπαντσέρο είναι ένας από τους πιο εκρηκτικούς παίχτες του φετινού ντραφτ. Προερχόμενος από το Duke και μαθαίνοντας το άθλημα υπό την προστασία του Μάικ Σιζέφσκι,  ο Μπαντσέρο είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.  Εξαιρετικός στο playmaking και με πλουραλισμό στο επιθετικό του παιχνίδι, ο νεαρός μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του πυρήνα του Χιούστον για τα επόμενα χρόνια. Ή όποιας άλλης πόλης γίνει κάτοικος την ερχόμενη Πέμπτη.

Τζέιντεν Άιβι 

Οι συγκρίσεις με τον Τζα Μοράντ είναι κατανοητές αλλά έχουν καταντήσει υπερβολικές. Ως δευτεροετής , ο Άιβι βελτιώθηκε στο σκοράρισμα με με 17,3 πόντους μ.ο, αλλά δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά στα κρίσιμα παιχνίδια του Πέρντιου. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Η εκρηκτικότητα του το ίδιο. Το παρόμοιο γούστο του με τον Τζα Μοράντ στα κουρέματα επίσης. Έχεις όμως αυτό που χρειάζεται για να αντέξει στην πίεση της μεγαλύτερης μπασκετικής λίγκας στον κόσμο; Αυτό θα πρέπει να το αποδείξει φορώντας τη φανέλα του Σακραμέντο ή ίσως και του Ντιτρόιτ.

Πάρα πολλά τα ταλέντα στο φετινό ντραφτ και έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να τα δούμε σχεδόν ένα προς ένα. Η αρχή την ερχόμενη Πέμπτη και αργότερα ακολουθούν τα πολυαναμενόμενα summer league.