Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Super League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και τυπικά πρόεδρος της Διοργανώτριας Αρχής της Λίγκας, έχοντας πάρει 9 θετικές ψήφους.

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απέσυρε την υποψηφιότητά του με την έναρξη των αρχαιρεσιών, επισημαίνοντας ότι είχαν συμφωνήσει να τον στηρίξουν 8 ομάδες και τώρα «βλέπω δίπλα μου 2-3». Συνεπώς μοναδικός υποψήφιος, όπως αναμενόταν απέμεινε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ολυμπιακός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, Λεβαδειακός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα ψήφησαν υπέρ της υποψηφιότητας Μαρινάκη, ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία και ΕΠΟ… έριξαν λευκό. Απών ο Βόλος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιστρέφει στον προεδρικό θώκο έπειτα από τη σεζόν 2010-11, πρώτη του στην ηγεσία του Ολυμπιακού. Την σκυτάλη στην προεδρία την πήρε από τον Γιώργο Μποροβήλο.

Η ενημέρωση της Super League:

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στα social media:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη. Να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό.

Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους, με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες. Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και Ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες».