Ο Ολυμπιακός έβαλε μπροστά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, έφερε στην Ελλάδα τους Βρσάλικο, Άβιλα Γκορντόν, Αλίγιαγκιτς και πλέον στρέφεται και στους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους του.

Είναι αλήθεια πως σε μία μεταγραφική περίοδο, κάθε μέρα ακούγεται και ένα διαφορετικό όνομα. Ειδικότερα στην Ελλάδα όπου το κοινό περιμένει πως και πως αυτήν την περίοδο, τα μεταγραφικά σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Ολυμπιακός μετά από μία περίεργη σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό του. Στόχος του φυσικά να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του πρωταθλητή, να κατακτήσει το κύπελλο και να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Η ανάγκη για ενίσχυση σε κάποιες θέσεις ήταν παραπάνω από εμφανής. Ειδικότερα στην άμυνα. Και αφού πέρασε ένα σημαντικό διάστημα ήδη έρχονται και οι πρώτες ανακοινώσεις. Η ομάδα αρχικά ήταν και είναι σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, όμως ο αρχικός προγραμματισμός έχει γίνει. Και πλέον εκτελείται.

Το όνομα

Σίμε Βρσάλικο. Μία υπόθεση που χειρίστηκε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όποτε η περίσταση το απαιτεί, «επεμβαίνει» και τελειώνει πιο σύντομα την δουλειά. Πλέον, Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει και… τυπικά τη μεταγραφική βόμβα του. Σε μία θέση που «πονούσε» αρκετά, κλείνει έναν παίκτη με παραστάσεις και εμπειρίες. Βέβαια μέχρι να μπουν οι υπογραφές τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Όμως φαίνεται πως απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Σίμε Βρσάλικο προορίζεται για βασικός δεξιός μπακ. Πρόκειται για έναν μεγάλο παίκτη με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Κροατίας και φυσικά η εμπειρία του είναι τεράστια. Αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Ατλέτικο. Τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016 από τη Σασουόλο, έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μεσολάβησε ένας μονοετής δανεισμός στην Ίντερ τη σεζόν 2018/19.

Οι σίγουροι

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος πια να κλείσει και τυπικά τους Άβιλα Γκορντόν και Ντένις Αλίγιαγκιτς, που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα.

Ο Άβιλα είναι δεξιός μπακ. Είναι 24 ετών και δεσμευόταν με συμβόλαιο με τη Χάντερσφιλντ έως το 2023. Ο Άβιλα παίζει και αριστερός μπακ αλλά και έξω δεξιά και έξω αριστερά στο κέντρο. Την περίοδο που μας πέρασε είχε 17 αγώνες με 2 ασίστ. Με ύψος 1.76 μέτρων είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας. Ο Ισπανός – που προορίζεται για back up δεξιός μπακ – βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανακοινωθεί από την Τρίτη και μετά.

Ο Ντένις Αλίγιαγκιτς είναι 19 χρονών με καταγωγή από τη Βοσνία. Μπορεί να παίξει τόσο ως σέντερ φορ όσο και ως αριστερό εξτρέμ. Ο Αλίγιαγκιτς είναι διεθνής με την Κ19 της Τσεχίας και πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων. Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν στη Βιασίμ της 2ης κατηγορίας, με την οποία είχε 17 συμμετοχές, 15 γκολ, 3 ασίστ και ενώ τον Φεβρουάριο πήγε στην Σλόβαν Λίμπερετς, έπαιξε πέντε φορές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και είχε τέσσερις εμφανίσεις με τη Β’ ομάδα, με δυο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν ο Αλίγιαγκιτς προορίζεται για την πρώτη ομάδα ή αν θα στελεχώσει την Β’ ομάδα του Ολυμπιακού. Σίγουρα θα περάσει από το… μικροσκόπιο του Πέδρο Μαρτίνς και εκείνος θα είναι που θα πάρει την τελική απόφαση.

Το ερωτηματικό

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στρέψει την προσοχή τους και σε παίκτες για τον χώρο του κέντρου. Ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Γκουστάβο Σκάρπα της Παλμέιρας. Ο Σκάρπα είναι 28 ετών, έμπειρος στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, έχοντας παίξει σε Φλουμινένσε, Ρεντ Μπουλ Μπραζίλ και Παλμέιρας. Με την τελευταία μετράει 171 συμμετοχές και 29 γκολ. Έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Βραζιλίας, 1 Κύπελλο, 2 Κόπα Λιμπερταδόρες και 1 Ρεκόπα Σουνταμερικάνα.

Ο Βραζιλιάνος παίκτης μένει ελεύθερος τον Δεκέμβριο και οι Βραζιλιάνοι είναι θετικοί στο ενδεχόμενο πώλησής του, για να μην τον χάσουν χωρίς να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους. Από την άλλη και ο Σκάρπα μοιάζει θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό. Όμως όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολες μπορούν να γίνουν οι συζητήσεις με ομάδες από την Λατινική Αμερική. Εύκολα μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στο τέλος η μεταγραφή να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Γουίλιαν Αράο. Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει σε όλα μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, όμως τα παιχνίδια των μάνατζερ άλλαξαν τα πάντα στο τέλος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να τον έχει ξεχωρίσει, αφού μπορεί να παίξει εκτός από την θέση του “οργανωτή” και δίπλα στον αμυντικό χαφ, σαν “οκτάρι” δηλαδή.

«Σκέφτομαι σοβαρά την μεταγραφή μου σε ευρωπαϊκή ομάδα. Εξάλλου, θα πρέπει να σταθμίσουμε και την ποιότητα ζωής σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Είναι ένα επαγγελματικό βήμα και νομίζω πως είμαι στη σωστή ηλικία. Θέλω να το ζήσω αυτό όσο είμαι νέος. Θέλω να γνωρίσω έναν διαφορετικό πολιτισμό και είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση». 

Αυτές ήταν οι δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Γκουστάβο Σκάρπα. Μένει να δούμε αν θα αποδειχθούν αληθινές και ταξιδέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.