Ο Φέντε Βαλβέρδε αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη μέσω social media για μία κίνηση για την οποία τον κατηγόρησαν.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε απολογήθηκε για την απουσία του από τη φωτογραφία της εθνικής Ουρουγουάης. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες αφού κατηγορήθηκε πως έλειπε εκούσια από το πλάνο της φωτογραφία της εθνικής του ομάδας.

Ειδικότερα, τη στιγμή που ο Ντιέγκο Γκοντίν και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της χώρας, Λουίς Λακάγιε, κρατούσαν την εθνική σημαία για τις φωτογραφίες, ο 23χρονος παίκτης της Ρεάλ έσκυβε με αποτέλεσμα να μην φαίνεται στις λήψεις.

Τυχαίο; Καθόλου σύμφωνα με τους Ουρουγουανούς. Γι’ αυτό και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Βαλβέρδε.

Ο ίδιος, όμως, απολογήθηκε και εξήγησε μέσω social media, τονίζοντας πως δεν επρόκειτο για μία ηθελημένη πράξη, αλλά για μία ακούσια κίνηση της στιγμής.

Η ανάρτηση του Φέντε Βαλβέρδε

«Δεν έχω βγει να μιλήσω στο παρελθόν, γιατί θεώρησα ότι δεν έπρεπε να εξηγήσω τις ενέργειές μου εκτός γηπέδου, αλλά μετά από αρκετές ημέρες που δέχτηκα πολλές κριτικές, νιώθω την υποχρέωση να κάτσω να γράψω, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια μου. Ήμουν πάντα τύπος χαμηλού προφίλ. Δεν έχω υψώσει ποτέ τη φωνή μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανέναν. Όποτε μπορώ, προσπαθώ να περνάω απαρατήρητος, απλά για έναν λόγο: Ζω μόνο για το ποδόσφαιρο.

Αυτή τη φορά το ποδόσφαιρο με ξεγέλασε. Είναι αλήθεια ότι έκανα διατάσεις. Είναι αλήθεια ότι έφτιαχνα τις κάλτσες μου, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν πρόσεχα εκείνη τη στιγμή ότι έβγαινε η φωτογραφία. Ήμουν μέσα στο παιχνίδι και σκεφτόμουν απλώς να παίξω μπάλα. Έφυγα από την Ουρουγουάη παιδί, αλλά δεν ξέχασα ποτέ που γεννήθηκα.

Αγαπώ τη χώρα μου και για αυτό ξέρω ότι αξίζουν τη συγγνώμη μου. Συγγνώμη σε όσους πιστεύουν ότι δεν σέβομαι τον Πρόεδρο. Συγγνώμη σε όσους νομίζουν ότι δεν σέβομαι την εθνική ομάδα. Συγγνώμη σε όσους προσέβαλα και πιστεύουν ότι πήρα πολιτική θέση. Μπορεί να μην είναι ο τρόπος που περιμένετε να υπερασπιστώ μια χώρα, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω με άλλον τρόπο εκτός από το να έχω την μπάλα στα πόδια μου.

Συγγνώμη και ευχαριστώ», έγραψε.