Ο Λιούις Χάμιλτον τιμήθηκε από το κράτος της Βραζιλίας, με τη Βουλή της χώρας να τον επικυρώνει ως επίτιμο πολίτη της με επίσημο ψήφισμα.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας. Η κίνηση είχε προταθεί από τον βουλευτή Αντρέ Φιγκεϊρέδο μετά το περσινό Grand Prix της Βραζιλίας. Εκεί, ο Βρετανός πιλότος ξεδίπλωσε τη σημαία της «χώρας του καφέ» μετά τον θρίαμβο του στην πίστα Interlagos του Σάο Πάολο.

Ο Φιγκεϊρέδο, μέλος του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος της Βραζιλίας, επαίνεσε τον πιλότο της Mercedes που τίμησε τη χώρα στον περσινό αγώνα. Ακόμα, σημείωσε ότι πάντα υποστήριζε τον αείμνηστο Βραζιλιάνο και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Άιρτον Σένα. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε είδωλο της παιδικής του ηλικίας.

Η ψηφοφορία στο Κογκρέσο ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική. Η συζήτηση διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου, ωστόσο, αντιμετώπισαν το νομοσχέδιο με κριτική. Κι αυτό γιατί το θεώρησαν… σαχλό για μία εποχή που ο λαός δοκιμάζεται.

“Αναγνωρίζω τα επιτεύγματα του Χάμιλτον… αλλά αυτό το νομοσχέδιο καθιστά σαφές ότι δεν αντιμετωπίζουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της Βραζιλίας ως προτεραιότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τιάγκο Μιτραούντ του Νέου Κόμματος.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας!

loading...