Jordan Poole, ο παίκτης που οι Γουόριορς δεν περίμεναν αλλά εν τέλει είχαν ανάγκη στο ρόστερ τους.

Οι Γουόριορς θα επιστρέψουν στον Σαν Φρανσίσκο, μετά το χθεσινό φιάσκο στο Μέμφις, για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης. Εμείς όμως δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτό σήμερα. Δεν θα μιλήσουμε ούτε για τις πιθανότητες που έχουν για την κατάκτηση του τίτλου. Ούτε για τον εξωγήινο Κάρι και για τον μαχητή Τόμπσον. Θα μιλήσουμε για τον ρολίστα που φέτος μεταμορφώθηκε σε πρωταγωνιστή. Τον κύριο Τζόρνταν Πουλ.

Από τη θέση 28 του ντραφτ, σε μια θέση στη βασική πεντάδα σε ομάδα πρωταθλήματος

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1999, ο Πουλ μπήκε στην λίγκα το καλοκαίρι του 19 πίσω από πολλούς, πάρα πολλούς. Σε δύο σεζόν με το Γκόλντεν Στέιτ αγωνίστηκε σε 108 παιχνίδια ενώ ήταν βασικός μόνο σε 21. Με 8.8 και 12 πόντους μ.ο στις δύο πρώτες του θητείες, ο Πουλ κέρδισε μία θέση στον πάγκο των Γουόριορς. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα, που έμεινε εκτός πλέι οφς και τις δυο χρονιές. Έκανε φανερές τις προθέσεις του με το καλημέρα τη φετινή σεζόν καθώς ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίχτης της λίγκας την περασμένη preseason. Έτσι, ο Κερ τον εμπιστεύτηκε και τον ξεκίνησε σε 51 παιχνίδια, ακόμα και όταν ο Τόμπσον επέστρεψε στα παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα στατιστικά του να βελτιωθούν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να σημειώσει συνολικά 18.5 πόντους και και 4 ασίστ στα 76 παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος.

Ονειρικό ξεκίνημα στα πρώτα του πλέι οφς

Τριάντα, εικοσιεννέα και εικοσιεφτά. Όχι δεν είναι οι φορές που ο Ντρέιμοντ Γκριν μάλωσε με τους αντιπάλους των Γουόριορς στα φετινά πλέι οφς. Είναι οι πόντοι του Τζόρνταν Πουλ στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς με τους Νάγκετς. Ο 22χρονος έκανε θαύματα στην αρχή μιας σειράς που στην ουσία είχε μόνο μια ομάδα στο παρκέ με εξαίρεση τους τελευταίους δύο αγώνες. Σε αυτούς τους δύο αγώνες έδειξε άλλο πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την υπόλοιπη ομάδα.

Στο ντεμπούτο του στη σειρά με το Μέμφις έδειξε και πάλι για τι είναι ικανός. Ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ στα πλέιοφ (31, 8, 9) και νίκη απέναντι στον μαινόμενο Μοράντ και το σκληροτράχηλο Μέμφις. Η σειρά ανάμεσα στις δύο ομάδες πήρε άλλη τροπή μετά το ισοπεδωτικό 134-95 του Μέμφις εχθές. Κάτι όμως μας λέει πως οι Γούοριορς δεν θα χάσουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στην έδρα τους τα ξημερώματα του Σαββάτου.

https://twitter.com/NBA/status/1520924863560667136?s=20&t=oOzKEVdQ3olta0aogfyevg

Η αναγνώριση από τους συμπαίκτες του

Όταν ο Ντρέιμοντ Γκριν κέρδιζε το πρώτο του πρωτάθλημα, o Πουλ ήταν 16 χρονών. Πλέον μοιράζονται πάσες, λεπτά και πολύ πιθανό σε λίγες εβδομάδες, και ένα πρωτάθλημα. Στην εκπομπή του στο youtube, o βετεράνος φόργουορντ είχε κάποια πράματα να πει για τον νεαρό, εκκολαπτόμενο αστέρα του NBA. Όχι μόνο του έπλεξε το εγκώμιο αλλά τον σύγκρινε και με τον Στεφ Κάρι. “Αυτό που κάνει στις άμυνες (ο Πουλ) είναι τρελό. Εννοώ, σκεφτείτε να πρέπει να προετοιμαστείς για τον Κάρι, που είναι ήδη ένας εφιάλτης. Φανταστείτε να πρέπει να προετοιμαστείς για αυτόν δύο φορές. Αυτός είναι ένας τελείως διαφορετικός εφιάλτης”.

Ο Κλέι Τόμπσον από την άλλη, είχε δει τις δυνατότητες του Πουλ σχεδόν τρία χρόνια πριν. Σε συνέντευξη του στο ΤΝΤ μετά από ήττα των Γουόριορς εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας και για τους νέους παίκτες. Δήλωσε μάλιστα πως ο Πουλ τον νίκησε κατά κράτος σε ένα μίνι διαγωνισμό τριπόντων σε προπόνηση τους. Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα παρακάτω.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1515536266888155142?s=20&t=FsQUKbLufRKqfez6hz9TAg

Η μεταμόρφωση του Τζόρνταν Πουλ είχε πολλά στάδια. Ήταν ρίσκο, ανερχόμενο ταλέντο, ρολίστας, έκτος παίκτης, βασικό γρανάζι και τώρα πλέον αγγίζει τα δεδομένα του σταρ. Οι Γουόριορς θα αναγκαστούν να πληρώσουν αδρά το καλοκαίρι, αν έχουν σκοπό να επενδύσουν στο ταλέντο του που μοιάζει να μην έχει ταβάνι. Αυτό ωστόσο θα είναι δύσκολο με τα χρήματα που ξοδεύει ήδη η ομάδα. Αν το αφήσουν για το επόμενο καλοκαίρι που ο Πουλ θα είναι free agent, θα είναι εξαιρετικά πιθανό να τον κλέψει μια ομάδα με οικονομικά περισσio χώρο στο ρόστερ της. Θα το ρισκάρει άραγε το Γκόλντεν Στέιτ; Δεν γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ανυπομονούμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι για ένα από τα μελλοντικά αστέρια της λίγκας. Η συνέχεια τα ξημερώματα του Σαββάτου.