Ο Χερμάν Μπούργος σε συνέντευξη του στην Ισπανία ξεκαθάρισε ότι δεν τσακώθηκε, όπως φημολογείται, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε αλλά έφυγε από δίπλα του γιατί ήθελε να γίνει πρώτος προπονητής.

Ο Χερμάν Μπούργος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην «Mundo» όπου αναφέρθηκε σε πάρα πολλά ζητήματα. Τι ήταν αυτό που τον έπεισε και ήρθε στον Άρη; Ποια είναι η τακτική που ακολουθεί ως προπονητής; Ποια είναι η σχέση του με τον Τσόλο Σιμεόνε; Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χερμάν Μπούργος:

«Προσπαθώ πάντα να λειτουργώ με ειλικρίνεια, να δουλεύω και να εξηγώ στους παίκτες πώς να κερδίσουμε. Αυτό εισέπραξα από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα. Όλες οι ομάδες απαιτούν άμεσα αποτελέσματα. Δεν έχουν την υπομονή για να δουν τη βελτίωση μιας ομάδας. Αυτό έλειπε από τη Νιούελς. Στον Άρη είδα ποιότητα. Είπα στους παίκτες ‘για σας ήρθα εδώ γιατί πιστεύω ότι έχετε ατομική ποιότητα και διορθώνοντας μερικά πράγματα μπορούμε να γίνουμε καλή ομάδα. Έτσι κι έγινε. 

Όταν προπονούμαι ή δουλεύω αφοσιώνομαι τόσο πολύ σε σημείο που δεν πάω πουθενά καθώς ξοδεύω τις ώρες της ημέρας κάνοντας αναλύσεις και σκέψεις γι’ αυτά που πρέπει να μεταδώσω στους παίκτες. Καθώς μιλάω αρκετές γλώσσες δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στην επικοινωνία. Ήδη έμαθα αρκετές ελληνικές λέξεις. Έχω παίκτες οι οποίοι μιλούν πέντε γλώσσες κι αυτό τους βοηθάει στην προσαρμογή τους».

Για την σχέση του με τον Ντιέγκο Σιμεόνε: «Καμία σχέση δεν έσπασε. Ήταν μια συνηθισμένη απόφαση αλλά και μια απλή απόφαση. Ένας άνθρωπος που ήταν σ’ ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωσε την ανάγκη να βρει ένα άλλο μέρος για να δουλέψει ως πρώτος προπονητής. Τίποτε περισσότερο από αυτό. Τώρα ο καθένας έχει την ομάδα του κι όταν συμβαίνουν σημαντικά πράγματα πάντα βρίσκω τον τρόπο να πλησιάσω. Στους τελευταίους μήνες είμαι αφοσιωμένος στον Άρη και δεν βλέπω τίποτε άλλο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο.