Ο Ζοσέ Μπότο σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως το 95% των μεταγραφών του ΠΑΟΚ θα έχει γίνει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει μπροστά τις «μηχανές» για τη νέα σεζόν. Ζοσέ Μπότο και Ράζβαν Λουτσέσκου συζητούν, μελετούν και θα προσπαθήσουν να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει ώστε ο ΠΑΟΚ να είναι πανέτοιμος μόλις ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο τεχνικός διευθυντής ανέλυσε τις ιδέες για το πως θα ήθελε να «χτίσει» τον νέο ΠΑΟΚ. 

«Για εμένα ένας παίκτης 25, 26, 27 χρονών δεν είναι ένας νεαρός παίκτης, είναι ένας παίκτης με εμπειρία. Το πρόβλημα δεν είναι η ηλικία είναι η ποιότητα. Ποδοσφαιριστές 22 ή 23 ετών έχουν περισσότερη εμπειρία από παίκτες 32 ή 33 ετών. Εξαρτάται από το τι έχουν κάνει στην καριέρα τους.

Θέλουμε επιπλέον 7-8 παίκτες στις θέσεις του αριστερού μπακ, του κεντρικού αμυντικού, ακραίους επιθετικούς, ένα δεκάρι, τερματοφύλακα, ξέχασα να τον αναφέρω κι είναι πολύ σημαντικός. Τους Νάσμπεργκ, Κουαλιάτα και Σοάρες τους έχουμε ήδη υπογράψει. O βασικός μας στόχος είναι να έχουμε τουλάχιστον το 90-95% του ρόστερ μας έτοιμο, πριν την 21η Ιουνίου, όταν θα ξεκινήσουμε προετοιμασία». 

Ακόμα ο Ζοσέ Μπότο δεν δίστασε να μιλήσει για το αν λείπει ένας παίκτης με τα στοιχεία του Πρίγιοβιτς αλλά και για το πως εξελίσσεται η συνεργασία του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Ο σύλλογος ζει με τις μνήμες και το καταλαβαίνω αυτό. Zει με τις μνήμες του πρωταθλήματος που κατέκτησε το 2019. Ήταν κάτι εκπληκτικό για τον σύλλογο και όλοι προσπαθούν να επαναλάβουν εκείνο το επίτευγμα αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι δυνατόν. Οι άνθρωποι πρέπει να κοιτάζουν μπροστά. Επειδή το πρωτάθλημα ήταν κάτι το μοναδικό και ακόμη κι αν φέρεις τους ίδιους παίκτες δεν θα είναι το ίδιο. Νομίζω ότι η επιστροφή του Ολιβέιρα είναι μία πολύ καλή αναβάθμιση για την ομάδα. Έχουμε τον Αντόνιο Τσόλακ που είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει αποδείξει σε άλλα πρωταθλήματα ότι μπορεί να σκοράρει γκολ και για να φέρουμε κάποιον άλλο επιθετικό θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος αυτών που έχουμε. 

Με τον Ραζβάν έχουμε μία πολύ ανοιχτή και στενή σχέση. Μιλάω μαζί του συνέχεια. Αυτή η μείξη της κατανόησης, των εμπειριών και της φιλοσοφίας στον τρόπο που δομείται ένα ρόστερ νομίζω ότι θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!