Ο Αλ Χόρφορντ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στο Game 1 κόντρα στους Γουόριορς και μίλησε για τον πρώτο τελικό της καριέρας του.

Ο βετεράνος σέντερ των Σέλτικς Αλ Χόρφορντ αξιοποίησε στο έπακρο το ντεμπούτο του σe ΝΒΑ Finals την Πέμπτη, σκοράροντας 26 πόντους με έξι τρίποντα οδηγόντας την ομάδα του σε νίκη επί των Ουόριορς με 120-106.

Ο 36χρονος με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία εντάχθηκε στο πρωτάθλημα το 2007 και παρά τις πέντε συμμετοχές του σε All Star Game και μια σειρά από βραβεία, δεν είχε αγωνιστεί ποτέ σε Τελικούς.

«Περίμενα αυτή τη στιγμή», είπε ο Χόρφορντ μετά τη νίκη των Σέλτικς στο Σαν Φρανσίσκο και συνέχισε:

«Ξέρω ότι είναι διαφορετικό, αλλά έπαιξα σε παρόμοια σκηνή στο κολέγιο και σε αυτούς τους τύπους παιχνιδιών, ένιωθα άνετα εκεί έξω», είπε ο Χόρφορντ, ο οποίος κέρδισε δύο πρωταθλήματα NCAA στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (2006, 2007).

«Και ήθελα να το προβάλω αυτό στην ομάδα. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι συμπαίκτες μου θα έβγαιναν και θα έπαιζαν ελεύθερο μπάσκετ. Ήθελα να καταλάβουν ότι αυτό είναι απλώς ένα παιχνίδι. Οπότε απλά βγείτε εκεί έξω και διασκεδάστε».

Ο Χόρφορντ πιστώνει στους συμπαίκτες του ότι δεν τα παράτησαν παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω με 12 πόντους στην 4η περίοδο απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε χάσει εντός έδρας παιχνίδι φέτος στα playoffs.

«Απλώς είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με αυτούς τους συμπαίκτες», είπε ο Χόρφορντ.

«Έχουμε πολλά σπουδαία παιδιά εδώ, παιδιά που έχουν καταφέρει πραγματικά να αφοσιωθούν σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι απλά διασκεδαστικό να το βλέπεις αυτό».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!