Ο Γιώργος Μασούρας βρέθηκε στο στόχαστρο της Τραμπζονσπόρ αλλά όπως όλα δείχνουν η υπόθεση... έκλεισε.

Μασούρας και Τραμπζονσπόρ. Τραμπζονσπόρ και Μασούρας. Ένας παίκτης και μία ομάδα που έχουν συνδεθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες και χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Κάθε μεταγραφική περίοδος χαρακτηρίζεται από σενάρια. Σενάρια και φήμες. Εκ των οποίων το μέγιστο των μεταγραφών που εν τέλει ολοκληρώνονται είναι ένα 20%. Ίσως και πολύ λέμε. Επειδή, λοιπόν, η τρίχα γίνεται τριχιά και ο Γιώργος Μασούρας είναι πολύτιμος για τον Ολυμπιακό, πρέπει κάποια πράγματα να γίνουν ξεκάθαρα.

Υπήρχε ενδιαφέρον για τον Μασούρα;

Ναι. Υπήρχε και έντονο μάλιστα. Οι Τούρκοι είχαν κάνει μεγάλο… pressing στον Ολυμπιακό για να τον κάνουν δικό τους. Κάτι η επιτυχία των Μπακασέτα-Σιώπη (ο δεύτερος ήταν παίκτης του Ολυμπιακού), κάτι η εμφάνιση του Μασούρα προ μηνών στην Τουρκία, τον έκαναν περιζήτητο. Φυσικά ήταν και η αρκετά ικανοποιητική σεζόν που έκανε στο λιμάνι.

Όλα αυτά, λοιπόν, τον έβαλαν στο στόχαστρο της Τραμπζονσπόρ. Υπήρξε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον και οι Πειραιώτες έκαναν σαφές πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση. Η ομάδα της Τραπεζούντας έδειξε ζήλο και επέμεινε αλλά κάπου εκεί…

…οι Τούρκοι έκοψαν μόνοι τους τον δίαυλο επικοινωνίας

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόθεση να πουλήσει τον Μασούρα. Όντας μεγάλο κλαμπ, ωστόσο, γνωστοποίησε στην ενδιαφερόμενη ομάδα το ποσό που θα τον ικανοποιούσε. Όχι το ποσό που θα έβαζε τον Μασούρα σε ένα αεροπλάνο για Τουρκία. Αλλά το ποσό που θα έβαζε τον Ολυμπιακό σε διαδικασία να μπει σε συζητήσεις. Σοβαρές συζητήσεις, όχι λόγια του αέρα για να «ταΐζονται» οι φυλλάδες αμφότερων των χωρών.

Έτσι κι έκανε. Είπε το ποσό που θα τον έβαζε σε συζητήσεις. Και αυτό ήταν τα 8-8.5 εκατομμύρια ευρώ. Πόσα έδινε η Τραμπζονσπόρ; Έξι εκατομμύρια. Τότε ήταν που η τουρκική ομάδα υποχώρησε. Δεν μπήκε καν σε διαπραγματεύσεις από εκείνο το σημείο. Γιατί; Προφανώς τα λεφτά που ζήταγαν οι Πειραιώτες της φάνηκαν πολλά. Η διαφορά αυτή των 2-2.5 εκατομμυρίων δεν καλύπτεται εύκολα. Και όταν μιλάμε για συλλόγους όχι και τόσο τεράστιας εμβέλειας, τα 2-2.5 εκατομμύρια μπορεί να σημαίνουν μία έξτρα μεταγραφή.

“Τον είχαμε ζητήσει στα μέσα της περσινής σεζόν, αλλά παρατήσαμε την υπόθεση όταν είδαμε πόσο υψηλά είναι τα νούμερα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καινούριο για αυτόν. Ακόμα και με τα μισά λεφτά από τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, η μεταγραφή δεν θα ήταν εφικτή”, είπε ο Αμπντουλάχ Αβτσί. Και κάπως έτσι σηματοδότησε το τέλος κάθε πιθανού σεναρίου.

Καλοκαίρι είναι, μεταγραφική περίοδος είναι, οτιδήποτε ακούγεται ακόμα και σαν ψίθυρος δημοσιεύεται. Καλώς; Κακώς; Είναι υποκειμενικό. Αυτά που δεν είναι υποκειμενικά είναι τα δεδομένα. Και ευτυχώς δίνουν τις περισσότερες φορές ένα τέλος σε όλη αυτή τη φημολογία.