Ο Πελέ απηύθυνε έκκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν για να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Πελέ, απηύθυνε έκκληση προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Σήμερα η Ουκρανία προσπαθεί να ξεχάσει, τουλάχιστον για 90 λεπτά, την τραγωδία που εξακολουθεί να κατακλύζει τη χώρα της», έγραψε ο Πελέ σε ανάρτησή του, λίγο πριν το παιχνίδι της Ουκρανίας με την Σκωτία.

«Θέλω να χρησιμοποιήσω τον αγώνα ως ευκαιρία για να κάνω ένα αίτημα: σταματήστε την εισβολή. Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για αυτή τη συνεχιζόμενη βία.

Αυτή η σύγκρουση είναι μοχθηρή, αδικαιολόγητη και δεν φέρνει τίποτα εκτός από πόνο, φόβο, τρόμο και αγωνία… Οι πόλεμοι υπάρχουν μόνο για να χωρίζουν τα κράτη και δεν υπάρχει κάποια ιδεολογία που να δικαιολογεί πυραύλους που θάβουν τα όνειρα των παιδιών, καταστρέφουν οικογένειες και σκοτώνουν αθώους» πρόσθεσε ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος άσος.

Ήταν το πρώτο μήνυμα του Πελέ για το εν λόγω ζήτημα.

Η ανάρτηση του Πελέ:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!