Πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση και με τον Μέσι σε μεγάλα κέφια, η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της Ιταλίας και σήκωσε το «Finalissima».

Με τον Λιονέλ Μέσι και τον Άνχελ Ντι Μαρία σε πολύ μεγάλα κέφια, η Αργεντινή νίκησε με 3-0 την Ιταλία στην αναβίωση του Διηπειρωτικού κυπέλλου Εθνικών ομάδων. Η Ιταλία δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα και ηττήθηκε δίκαια. Φυσικά, το τελευταίο του ματς με την φανέλα της Ιταλίας έδωσε ο Τζόρτζιο Κιελίνι.

Αφού διαχειρίστηκε με ηρεμία την αρχική πίεση της Ιταλίας, η Αργεντινή «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις. Η Ιταλία είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπερναρντέσκι έκανε το παράλληλο γύρισμα, αλλά ο Ρομέρο έκοψε τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει ο Μπελότι. Στο 28’ ο Μέσι «χόρεψε» τον Ντι Λορέντσο και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες που έκανε εύκολα το 1-0. Αυτό το γκολ έδωσε πολύ καλό ρυθμό στο ματς, το οποίο πάντως είχε και πολλές δυνατές μονομαχίες. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντι Μαρία πρόλαβε στο σπριντ τον Κιελίνι και έγραψε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες. Στο 60’ ο Ντι Μαρία έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε, αλλά ο Ντοναρούμα είπε όχι. Ο Ιταλός πορτιέρε απέτρεψε ξανά ένα τρίτο γκολ και κράτησε το 2-0. Η Ιταλία προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις αλλά της έλειπε η ουσία. Στο 90+4’ ο Πάουλο Ντιμπάλα ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Με αυτό το τρόπο έδωσε τον τίτλο στην Αργεντινή και πανηγύρισαν την κατάκτηση του «Finalissima».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): 
Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46’ Λατσάρι), Έμερσον (77’ Μπαστόνι), Πεσίνα (62’ Σπινατσόλα), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (46’ Λοκατέλι), Μπελότι (46’ Σκαμάκα), Ρασπαντόρι.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Ρομέρο (84 Πετσέλα), Μολίνα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ροντρίγκεζ, Ντε Πολ (76’ Παλάσιος), Λο Σέλσο (90+1’ Ντιμπάλα), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (84’ Άλβαρες), Ντι Μαρία (90+1’ Γκονζάλες).