Τρομερά δύσκολη και άσχημη εξελίχθηκε η φετινή χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι μας επιφυλάσσει όμως το μέλλον; Τι θα συμβεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το μέλλον του στην ομάδα; Όλες οι απαντήσεις στο Debut.gr.

Η Πρέμιερ Λιγκ έλαβε τέλος και τα φώτα ξανά στραμμένα στον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους «Πολίτες». Το πρόβλημα όμως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να βρει λύση. Ποιο θα είναι το μέλλον για τους «κόκκινους»; Τι θα συμβεί με τον νέο προπονητή; Τι απόφαση θα πάρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Πολλά τα ερωτήματα και ώρα για απαντήσεις.

Τελικός απολογισμός 2021-22

Άσχημη χρονιά για τους «κόκκινους», καθώς υπό την καθοδήγηση του Ράνγκνικ κατάφερε να συλλέξει 58 βαθμούς στο πρωτάθλημα τερματίζοντας εντέλει στην 6η θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό αποτελεί αρνητικό ρεκόρ τελικής βαθμολογίας για τον σύλλογο. Επιπλέον, οι συμμετοχές της στα κύπελλα Αγγλίας δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο ενώ αποκλείστηκε στον 16ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή λοιπόν ήταν η 5η χρονιά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο τρόπαιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρόβλημα ή λύση;

Η προσθήκη του Πορτογάλου στο ρόστερ των «κόκκινων» αποτέλεσε θέμα συζήτησης και δημιούργησε αντικρουόμενες απόψεις. Πολλοί υποστήριξαν ότι ο Ρονάλντο δεν «κούμπωνε» με αυτό που ήθελε να πετύχει φέτος η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο Ρανγκνικ λέγοντας ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ τον Ρονάλντο, όμως δεν τον λες και τρομερό στο να πιέζει τον αντίπαλο». Αυτή η φράση υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό ίσως ο Πορτογάλος δεν πληρούσε συγκεκριμένα προπονητικά κριτήρια.

Από την άλλη πλευρά και οι αριθμοί έχουν φωνή και κατέγραψαν κάτι το εξωπραγματικό. Χωρίς τον Ρονάλντο φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είχε 15 πόντους λιγότερους και θα είχε τερματίσει 15η. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι η έλλειψη ενός παίχτη θα έριχνε τόσο πολύ μια ολόκληρη ομάδα, όμως δεν αναιρεί ότι η συνεισφορά του ήταν αδιαμφισβήτητη. Συγκεκριμένα ο 37χρονος πέτυχε 16 γκολ και 3 ασίστ φτάνοντας στη 3η θέση των σκόρερ.

Συμπερασματικά έχει αποδειχτεί ξανά ότι ένας παίκτης τόσο μεγάλου βεληνεκούς δύσκολα μπορεί να περιοριστεί. Όμως ό,τι απόφαση και αν παρθεί για του χρόνου θα πρέπει να λάβει υπόψη της τον Ρονάλντο σαν μέρος της λύσης του προβλήματος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Νέος προπονητής, νέα ελπίδα

Το μόνο καλό που μπορεί να ειπωθεί για τον Τεν Χαγκ από τώρα είναι ότι έχει χρόνο για μελέτη. Σίγουρα έχει πολύ δύσκολες αποφάσεις να πάρει όπως το πως θα αξιοποιηθεί ο Ρονάλντο, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και πολλά ακόμα. Ακόμα ένα θετικό είναι πως για του χρόνου δεν θα έχει να ανησυχεί για την Ευρώπη οπότε θα μπορέσει να ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται αλλαγές και τις χρειάζεται άμεσα.