Roland Garros: Ο Ζβέρεφ δεν άφησε σε ησυχία τον Αλκαράθ και προκρίθηκε στους «4» όπου περιμένει τον νικητή του Τζόκοβιτς-Ναδάλ.

Το Roland Garros μπαίνει στην τελική του ευθεία. Σήμερα, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νο3) πήρε την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. «Θύμα» του, ο Κάρλος Αλκαράθ (νο6) του οποίου επικράτησε με 3-1 σετ [6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7)] και προκρίθηκε στους «4» για δεύτερη σερί σεζόν.

Εκεί, ο δρόμος δυσκολεύει. Πολύ. Κι αυτό γιατί θα βρει απέναντί του ένα απ’ τα μέλη της «Big-3» του παγκόσμιου τένις. Ποιον; Τον νικητή της τιτανομαχίας ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (νο1) και Ράφα Ναδάλ (νο5).

Roland Garros: Ο Ζβέρεφ νίκησε σε όλα τον Αλκαράθ

Ο Ζβέρεφ έπαιξε με πολύ μεγάλη υπομονή απέναντι στο νέο «παιδί-θαύμα» του ισπανικού τένις που ήθελε να φτάσει στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του. Αφού κράτησε το σερβίς του, ο Γερμανός έκανε το πρώτο μπρέικ στο 5ο γκέιμ κι έφερε το πρώτο σετ στα μέτρα του, μέχρι το 6-4.

Ιδια η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Ο Ζβέρεφ έκανε το μπρέικ στο 7ο γκέιμ (4-3), φτάνοντας στο 2-0 με το ίδιο σκορ (6-4).

Ο Αλκαράθ «αντέδρασε» στο τρίτο σετ. Εκεί, οι δύο τενίστες κράτησαν πεισματικά το σερβίς τους μέχρι το 9ο γκέιμ. Εκεί ο Ισπανός κατάφερε να κάνει το μπρέικ, μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η «μάχη» τους στο τέταρτο σετ, όπου ο Ζβέρεφ έκανε το μπρέικ στο 9ο γκέιμ, αλλά δεν «τελείωσε» τον αγώνα, καθώς ο Αλκαράθ «απάντησε» αμέσως με δικό του μπρέικ. Οι δύο αθλητές έφτασαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Αλκαράθ «έσωσε» το πρώτο ματς-μπολ στο 7-6, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στη συνέχεια, με τον Ζβέφερ να δείχνει την κλάση του και να τελειώνει με 9-7 το σετ και με 3-1 τον αγώνα…