H UEFA προχωρά σε εκτεταμένη έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο του τελικού του Champions League.

Η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη μιας «ανεξάρτητης έρευνας» για το φιάσκο ασφαλείας που συνόδευσε τον τελικό του Champions League στο Stade de France.

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, προανήγγειλε «μια ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα γύρω από τον τελικό του Champions League», εστιάζοντας στα «χιλιάδες πλαστά εισιτήρια» που μπλόκαραν «τα τουρνικέ στις πλευρικές κερκίδες που προορίζονταν για τη Λίβερπουλ».

Ακόμα, η UEFA δεσμεύτηκε να «εξετάσει τη λήψη αποφάσεων, τις ευθύνες και τη συμπεριφορά όλων των μερών που εμπλέκονται στον τελικό». Η συγκεκριμένη έρευνα ανατέθηκε σε μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Πορτογαλίας Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες.

Να θυμίσουμε πως το βράδυ του Σαββάτου η αδυναμία έγκαιρης εισόδου των θεατών με εισιτήρια όχι μόνο καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα κατά 36 λεπτά, αλλά δημιούργησε σκηνές χάους γύρω από το γήπεδο.

Εκατοντάδες άτομα αποπειράθηκαν να μπουν χωρίς εισιτήριο, φίλαθλοι – συμπεριλαμβανομένων παιδιών – αντιμετωπίστηκαν βίαια από την αστυνομία ή έπεσαν θύματα κλοπής. «Ήταν απολύτως φρικτό» αυτό που συνέβη γύρω από το Stade de France το Σάββατο, δήλωσε στο κανάλι Sky News ο Βρετανός βουλευτής Ιαν Μπερν.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο.