Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού του φετινού Champions League και έφτασε τις 14 κατακτήσεις στην ιστορία της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η Βασίλισσα της Ευρώπης. Σε ακόμα έναν τελικό, σε ακόμα μία διοργάνωση, απέδειξε πως κανείς δεν μπορεί να μην την υπολογίζει. Κανείς να την βγάλει εκτός παιχνιδιού.

Αυτό απέδειξε και σήμερα απέναντι στη Λίβερπουλ. Σε ένα ματς που οι reds αποζητούσαν εκδίκηση και είχαν μπει με κάθε διάθεση να την πάρουν, η Ρεάλ έδειξε πως και μία ευκαιρία να της παρουσιαστεί, θα την εκμεταλλευτεί.

Και το έκανε. Στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ επέβαλλε γρήγορα τον ρυθμό της. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, «κλείδωσε» τη Ρεάλ στο μισό γήπεδο και απειλούσε συχνά τον Κουρτουά. Ο Βέλγος, όμως, απέδειξε για ποιο λόγο θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κίπερ παγκοσμίως. Δεν νικήθηκε και δεν έδειξε σε καμία φάση να απειλείται πραγματικά από τους αντιπάλους του.

Μεγαλύτερη στιγμή της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο ήταν φυσικά το απίστευτο σουτ του Σαντιό Μανέ που έδιωξε στο δοκάρι ο Τιμπό Κουρτουά. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε σε μία αμφισβητούμενη φάση να βρει δίχτυα με τον Καρίμ Μπενζεμά. Ένα γκολ που, ωστόσο, ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Παρά το γεγονός πως η Λίβερπουλ είχε το μομέντουμ του αγώνα, μετά το γκολ της, η Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξε όλο τον ρου του αγώνα. Όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον πίνακα του σκορ. Στο 59ο λεπτό του αγώνα, ο Βαλβέρδε «έκοψε» μία μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Βινίσιους σε άδειο τέρμα κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ του Βραζιλιάνου βάρυνε ακόμα περισσότερο τα πόδια των Άγγλων, οι οποίοι κατάφεραν να απειλήσουν στο 69′ με τον Σαλάχ αλλά και πάλι ο Κουρτουά ήταν εκεί να κρατήσει το 1-0.

Το σκορ δεν άλλαξε παρά την πίεση της Λίβερπουλ και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Ρεάλ να ετοιμάζεται να σηκώσει το 14ο τρόπαιο Champions League στην ιστορία της.