Champions League: UEFA και FFF υπολόγισαν πως 2.800 πλαστά εισιτήρια σκαναρίστηκαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Σε 2.800 υπολόγισαν τον αριθμό των «πλαστών εισιτηρίων που σκαναρίστηκαν» το Σάββατο στο «Σταντ ντε Φρανς», στον τελικό του Champions League η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας (FFF) και η UEFA. Αυτό ανέφεραν σήμερα (31/5) στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές που γνωρίζουν το θέμα και επιβεβαιώθηκαν από την RMC Sports.

Η FFF και η UEFA έδωσαν αυτήν την αξιολόγηση κατά τη συνάντηση της Δευτέρας (30/5) στο υπουργείο Αθλητισμού, με σκοπό να αντλήσουν δεδομένα για την οργάνωση του Champions League. Ωστόσο, μεταξύ αυτών των 2.800 πλαστών εισιτηρίων μπορεί να υπάρχουν και αληθινά, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως εσφαλμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο Πιέρ Μπαρτελεμί.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, μίλησε για «μαζική, βιομηχανική και οργανωμένη» απάτη στα εισιτήρια που θα ήταν η αιτία του χάους, κάνοντας λόγο για 30.000 έως 40.000 Άγγλους οπαδούς στο «Σταντ ντε Φρανς», «είτε χωρίς εισιτήρια είτε με πλαστά εισιτήρια».

Τα 2.800 «ψεύτικα εισιτήρια που σκαναρίστηκαν», όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είναι ένας αριθμός «που πρέπει να ληφθεί υπόψη με προσοχή», σύμφωνα με τον Μπαρτελεμί, ο οποίος πρόσθεσε:

«Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια έπρεπε να ενεργοποιηθούν και υπήρξαν βλάβες, σφάλματα υπολογιστή στις πύλες που έκαναν ορισμένα γνήσια εισιτήρια να σαρωθούν ως πλαστά. Θέτω ως απόδειξη αυτού τη μαρτυρία του Ρόμπερτσον, του παίκτη της Λίβερπουλ, ο οποίος πρόσφερε επίσημα εισιτήρια σε συγγενείς. Μόλις έφτασαν στα τουρνικέ, τους είπαν ότι αυτά τα εισιτήρια ήταν πλαστά».