Ο Λουκάκου δεν θέλει να μείνει στην Τσέλσι και ρίχνει δίχτυα για επιστροφή στην Ίντερ. Τον έχει ανάγκη όμως εκείνη;

Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι και πάλι στο προσκήνιο και ειδικότερα στο μεταγραφικό. Παρά την περσινή του μεταγραφή στην Τσέλσι από την Ίντερ, ο Βέλγος στράικερ θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στο Μιλάνο. Δεν έπιασε ποτέ τα standards που περίμεναν οι Λονδρέζοι και κατάλαβε πως η θέση του είναι στην Ιταλία.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι ο Λουκάκου απαραίτητος πλέον στην Ίντερ; Και ναι, και όχι. Η ερώτηση αυτή επιδέχεται διπλής απάντησης. Ο Λουκάκου της φετινής σεζόν δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τον Λουκάκου της πρωταθλήτριας Ίντερ. Και αυτό ίσως αποθαρρύνει τους «νερατζούρι» από το να τον δεχτούν πίσω. Άλλωστε, ο Βέλγος ήταν κάθετος στο θέμα της αποχώρησής του παρά τις προσπάθειες της Ίντερ να τον κρατήσει. Πλέον, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Λουκάκου είδε πως δεν είναι απαραίτητος ούτε στην Τσέλσι αλλά ούτε και στην Ίντερ. Είδε, επίσης, πως υπήρξε πτώση στην απόδοσή του και οδηγείται σε μονόδρομο. Να επιστρέψει στην Ιταλία για να βρει τον εαυτό του και να θυμίσει σε όλους ποιος είναι.

Έπαθε η Ίντερ… Λουκάκου effect;;

Όχι. Σαφώς και όχι. Δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί κάποιος να το ισχυριστεί αυτό. Η Γιουβέντους έπαθε Cristiano Effect. Η επίδραση του Κριστιάνο στο παιχνίδι της «Μεγάλης Κυρίας» φάνηκε από την πρώτη κιόλας χρονιά. Με τον Βέλγο, όμως, δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Η Ίντερ μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα από την συμπολίτισσα Μίλαν αλλά δεν ξέφυγε τρομερά από τον στόχο της.  Τερμάτισε δεύτερη και έφτασε μία ανάσα από το back-to-back, το οποίο απώλεσε την τελευταία αγωνιστική. Είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ενώ βρήκε γκολ από τον… τελειωμένο Τζέκο (13), τον Πέρισιτς (8) και τον Τσαλχάνογλου (7) με τον Λαουτάρο να προΐσταται με 21 τέρματα.

Θα έλεγε «όχι» η Ίντερ στην επιστροφή του Λουκάκου; Ή καλύτερα, στα 15 φετινά του γκολ (ή τα 24 περσινά του); Πολλοί θα πουν όχι. Αν σκεφτεί κανείς, όμως, πως έπιασε τα 84 γκολ (89 πέρυσι) χωρίς αυτά τα γκολ, τότε ίσως τα έξοδα να μην αξίζουν.

Αυτό, φυσικά, θα το κρίνει ο χρόνος. Η πορεία των μεταγραφών και το πλάνο του Ιντζάγκι για την επόμενη σεζόν.