Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις αποκάλυψε πως είχε φτάσει πολύ κοντά στην κατάθλιψη.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερε να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, που φιλοξενείται στο Παρίσι, καθώς μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, επικράτησε του Αργεντινού, Σεμπαστιάν Μπάεζ με 3-2, αφού χρειάσθηκε να σώσει matchpoint (2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5).

Καλό το διάβασμα, αλλά τις εκπομπές μας στο YouTube τις έχεις δει; Πήγαινε κάνε subscribe για να βλέπεις πρώτος τα νέα μας projects. 

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γερμανός τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, παραδέχθηκε ότι προσπαθεί να διαχειρισθεί την έντονη πίεση που αντιμετωπίζει, σε ψυχολογικό επίπεδο:

«Κάποιοι παίκτες μιλούν για αυτό συχνά και πιο ανοιχτά. Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό. Ομως δυσκολεύτηκα πολύ εφέτος. Νομίζω ότι κατά καιρούς, ήμουν πολύ κοντά στην κατάθλιψη. Είμαστε συνεχώς στο επίκεντρο. Νομίζω ότι οι παίκτες πριν από 20 ή 30 χρόνια δεν συνειδητοποιούν πώς σήμερα το παραμικρό περιστατικό μπορεί να δει μια κάμερα και κάποιος θα γράψει γι’ αυτό. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη εμπλοκή και μίσος». 

Να σημειωθεί πως ο Ζβέρεφ δεν είναι ο πρώτος αθλητής που μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψη. Και κυρίως για την συνεχή παρακολούθηση των αθλητών μέσω των social media.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εκεί.