Η γενική συνέλευση των μετόχων της Euroleague επικύρωσε το... τέλος του Τζόρντι Μπερτομέου.

Νέο κεφάλαιο ετοιμάζεται να ανοίξει στην Euroleague. Ο Τζόρντι Μπερτομέου, που για πάνω από 20 χρόνια ήταν ο «νούμερο 1» της διοργάνωσης, αποχωρεί από τη θέση του και έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά.

Παρόλο που κάποιες ομάδες προσπάθησαν να φέρουν «τούμπα» την προηγούμενη απόφαση, δεν υπήρχε επιστροφή. H απόφαση για την απομάκρυνση του Μπερτομέου είχε ληφθεί ουσιαστικά από τον Οκτώβριο. Πλέον είναι και οριστική. Έτσι, στις 30 Ιουνίου ο Καταλανός θα αποτελέσει και επισήμως παρελθόν από την Euroleague. Πάντως δεν είναι απίθανη η διατήρησή του σε κάποιον συμβουλευτικό ρόλο.

Σχετικά με τον αντικαταστάτη του Μπερτομέου, τα πάντα μέχρι τώρα είναι ανοιχτά. Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Τσους Μπουένο, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι και Μάρκο Πέσιτς είναι κάποια από τα ονόματα που ακούγονται έντονα. Όποιος κι αν στο τέλος επιλέγει, τα πάντα θα είναι διαφορετικά. Οι αποφάσεις θα περνούν από τα χέρια των ομάδων και δεν θα εκτελούνται απλά μετά την απόφαση του CEO.

Ακόμα συζητήθηκε το θέμα με τις ρωσικές ομάδες και παρά την επιμονή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίξει στη νέα Euroleague, αυτό μοιάζει αδύνατο με τα τωρινά δεδομένα. Θα συζητηθεί ξανά και εκτενέστερα στην επόμενη συνάντηση των μετόχων.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο.