Η Ευρωλίγκα ετοιμάζεται και επίσημα να αλλάξει σελίδα και πολλά θα κριθούν στην Γενική Συνέλευση των μετόχων. Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Τζόρντι Μπερτομέου;

Έτοιμη να περάσει σε «νέα σελίδα» είναι η διοργάνωση της Ευρωλίγκα καθώς πλέον ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές. Ήδη ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί έντονα είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις Ρώσικες ομάδες. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και στο Γιούροκαπ; Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται. Σίγουρα αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι το μέλλον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι και μέτοχος στην εταιρεία. Θα μπορεί να παίρνει μέρος στις αποφάσεις; Θα αποβληθεί; Τα πάντα παραμένουν ανοιχτά.

Επόμενο ζήτημα που απασχολεί είναι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Τζόρντι Μπερτομέου. Ο Ισπανός CEO της διοργάνωσης έχει πλέον μόνο «εχθρούς» εντός της διοργάνωσης και οι μέτοχοι της εταιρείας δεν επιθυμούν την ανανέωση του συμβολαίου του. Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του;

Δύο είναι τα ονόματα που αυτή τη στιγμή έχουν ακουστεί. Πρώτος είναι ο γνώριμός μας Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο Σέρβος παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής θεωρείται πρόσωπο κοινής αποδοχής και οι πιθανότητες του να αναλάβει την διαχείριση του πρότζεκτ είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις απαιτήσεις της διοργάνωσης και σίγουρα μπορεί να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα.

Το νέο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Τσους Μπουένο. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της NBA Europe, με μεγάλη πείρα στο χώρο του μπάσκετ έχοντας διατελέσει σε επιτελικά πόστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ο Μπουένο έχει αρκετούς υποστηρικτές και οι πιθανότητες του να αναλάβει είναι αρκετές.

Όλα θα κριθούν στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στη Βαρκελώνη στις 25/5. Τότε θα ζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωλίγκα. Ένα όμως είναι σίγουρο. Η διοργάνωση αλλάζει σελίδα και βλέπει μόνο μπροστά.