Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος είναι ένας από τους αθλητές που ξεχώρισαν στην Α'2 κατηγορία και το Debut.gr παρουσιάζει την πορεία του 24χρονου άσου στο χώρο του μπάσκετ.

Ταλαντούχος, εξελίξιμος, δυναμικός. Από τα πρώτα του μπασκετικά βήματα κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Απόλλων Πάτρας, Λάυριο και τώρα Κόροιβος Αμαλιάδας. Η σεζόν εξελίχθηκε αρκετά καλά για τον ίδιο και δικαιώθηκε όταν στην αρχή της σεζόν αποφάσισε να επιστρέψει στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α’2. Στο μικροσκόπιο του Debut.gr μπαίνει ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος.

Μαστρογιαννόπουλος

Η αρχή

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών. Από το 2013 βρισκόταν στην ομάδα του Απόλλωνα και έδειξε από νωρίς το τι μπορεί να προσφέρει. Παρόλο που ήταν σε νεαρή ηλικία έπαιρνε τις ευκαιρίες που του δίνονταν και έδειχνε έτοιμος για το κάτι παραπάνω.

Μέχρι που φτάνουμε στη σεζόν 2017-18. Ο Απόλλωνας έχει υποβιβαστεί στην Α’2 και δημιουργεί ένα ρόστερ από την αρχή και με βάση τις νέες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί. Φυσικά ο Μαστρογιαννόπουλος δεν μπορούσε να λείπει από το ρόστερ. Ο νεαρός guard αποτέλεσε τον ηγέτη των «μελανόλευκων» και οριακά δεν πήραν την άνοδο στην Α’1. Έπαιξε 31 ματς με τους Πατρινούς στην δεύτερη κατηγορία και είχε μέσο όρο 12 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ.

Επόμενη στάση… Α’1

Οι εμφανίσεις του με τον Απόλλωνα όπως ήταν λογικό δεν πέρασαν απαρατήρητες. Το Λαύριο έκανε την κίνησή του για να τον αποκτήσει ενώ και ο Απόλλωνας προσπάθησε να τον ανανεώσει προκειμένου να στήσει γύρω του την ομάδα. Στο τέλος νικητής ήταν το Λαύριο και ο κόουτς Σερέλης…

Ο Μαστρογιαννόπουλος μπήκε απευθείας στα βαθιά. Πλέον επέστρεψε στην Α’1 αλλά από διαφορετικό ρόλο. Έπρεπε να αποδεικνύει καθημερινά πράγματα. Κάτω από τις οδηγίες του κόουτς Σερέλη γινόταν καθημερινά καλύτερος και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» στα χέρια του προπονητή του. Έμεινε για τρία χρόνια στην ομάδα παίζοντας σε πάνω από 60 παιχνίδια.

Μαστρογιαννόπουλος

Στον Κόροιβο Αμαλιάδας για μία νέα αρχή

Τον Οκτώβριο του 2021 αποφάσισε να μετακομίσει ξανά στην Α’2 για λογαριασμό του Κοροίβου Αμαλιάδας. Εκεί συνάντησε ξανά τον γνώριμό του από τη θητεία του στον Απόλλωνα, κόουτς Κώστα Δελέγκο.

Η σεζόν εξελίχθηκε πολύ καλά για τον ίδιο καθώς ηγήθηκε της νέας του ομάδας και οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές. Με 15,3 πόντους κατά μέσο και με αποκορύφωμα την εμφάνισή του απέναντι στην Καρδίτσα (28 π.) καταλαβαίνουμε πως ο Μαστρογιαννόπουλος επέστρεψε. Θα μπορούσε η σεζόν να ολοκληρωθεί πιο γλυκά αν ο Κόροιβος είχε καταφέρει να μπει στα Play-off και να διεκδικήσει την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια».

Τώρα που η σεζόν ολοκληρώθηκε πολλά ακούγονται για το μέλλον του Μαστρογιαννόπουλου. Σίγουρα πολλές ομάδες της Α’1, έχουν «κυκλώσει» την περίπτωσή του και εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Και ποιος δεν θα ήθελε έναν παίκτη με τα στοιχεία του Μαστρογιαννόπουλου στην ομάδα του…