Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει να έχει μεγαλύτερη άνεση στις χωμάτινες επιφάνειες και ίσως το φετινό Roland Garros να είναι η ευκαιρία του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει να… αγαπά τις χωμάτινες επιφάνειες, μια και σε αυτές έχει τους περισσότερους τίτλους του! Πέρσι έφτασε στον τελικό του Roland Garros και φέτος έχει μεγάλη ευκαιρία να το επαναλάβει! Γιατί το λέμε αυτό; Η απάντηση παρακάτω…

Ο Τσιτσιπάς φέτος

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε αρκετά ζεστά τη σεζόν. Έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Αυστραλιανού όπεν αλλά εκεί δεν έκανε την υπέρβαση και ηττήθηκε από τον Μεντβέντεφ. Ακριβώς όπως και πέρσι! Στο αμέσως επόμενο τουρνουά ήρθε ένας τελικος, στο ATP500 του Ρότερνταμ! Δυστυχώς, ούτε εκεί έσπασε η κατάρα με τους χαμένους τελικούς σε ATP500, καθώς ηττήθηκε από τον Φελίξ Οζερ Αλιασίμ με 2-0. Ήταν ο 8ος σχετικός χαμένος τελικός, δεν έχει κανένα αντίστοιχο στη συλλογή του!

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και με εξαίρεση το ATP500 του Ακαπούλκο που έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς δεν ξεχώρισε σε κάποιο άλλο τουρνουα. Στα 2 MASTERS σε σκληρή επιφάνεια είχε κακή παρουσία και γρήγορους αποκλεισμούς.

Ο Τσιτσιπας στο χώμα

Όλα αυτά μέχρι να… γλιστρήσει η χρονιά στην κόκκινη άργιλο, στην αγαπημένη επιφάνεια του Στέφανου. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο MASTERS του Μόντε Κάρλο, έφτασε μέχρι ημιτελικούς στο αντίστοιχο της Μαδρίτης και τελικό στη Ρώμη! Εκεί έχασε από μεγάλους αντιπάλους όπως ο Σβέρεφ και ο Τζόκοβιτς. Μοναδικό ψεγάδι η πρόωρος αποκλεισμός στη Βαρκελώνη που πέρσι είχε φτάσει έναν πόντο πριν τον τίτλο! Φέτος αποκλείστηκε από το νέο μεγάλο αστέρι, Κάρλος Αλκαραθ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Roland Garros!

Ένας σοβαρός Στέφανος Τσιτσιπάς, λοιπόν, μέχρι στιγμής στη σεζόν και σε καλή φόρμα στη χωμάτινη περίοδο. Σε αυτή που φυσικά διεξάγεται το Παρισινό Grand Slam και στο οποίο πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό. Φέτος, η τύχη τού χαμογέλασε για να το καταφέρει πάλι και να τα δώσει τότε όλα για την κατάκτηση. Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί οι μεγάλοι αντίπαλοί του βρίσκονται όλοι στο απέναντι μισό του ταμπλό. Ο Νο1 Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Βασιλιάς του χώματος Ράφα Ναδάλ, ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Κάρλος Αλκαράθ και ο Αλεξάντερ Σβέρεφ από τον οποίο έχασε στη Μαδρίτη! Όλοι «στοιβαγμένοι» στο πάνω μισό! Το πιο πιθανό σενάριο θα φέρει έναν από τους 4 στον τελικό του “Philippe Chatrier” την Κυριακή της 5ης Ιουνίου. Ίσως, όποιος το καταφέρει να είναι λαβωμένος από την υπερπροσπάθεια. Εκεί θα βρίσκεται και ένας εκ των Στέφανου Τσιτσιπά, Μεντβέντεφ ή Ρουμπλεφ εκτός εκπλήξεως. Κανείς από τους 2 Ρώσους δεν αποτελεί φόβητρο για τον Έλληνα πρωταθλητή στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Παίζοντας το τένις που ξέρει και παραμένοντας συγκεντρωμένος μπορεί να βρεθεί και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο «tricky» πρώτος γύρος

Μέσα στην τύχη του ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε και μία ατυχία. Έναν πονηρό πρώτο γύρο απέναντι σε έναν επικίνδυνο τενίστα στο χώμα, τον Λορένσο Μουζέτι. Ο Ιταλός είχε φτάσει πέρσι στους ημιτελικούς του τουρνουά της Λυόν. Εκεί πήρε το πρώτο σετ απέναντι στον Τσιτσιπά αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ήττα. Πέρσι, στο Παρίσι έφτασε μέχρι τον γύρο «16», πήρε 2 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς γνωρίζοντας και πάλι, όμως, την ήττα. Για πρώτο αντίπαλο δεν θα τον ήθελε σίγουρα ο Στέφανος και θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και ως υπολογίσιμος αντίπαλος ο Κάσπερ Ρουντ. Ο Νορβηγός ενδέχεται να συναντηθεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά στους προημιτελικούς. Έχει εξαιρετικές παρουσίες φέτος, τελικούς σε σκληρή επιφάνεια, ημιτελικό στη Ρώμη και τίτλο πριν λίγες μερες στη Ζυρίχη (ATP250).

Το χώμα ταιριάζει γάντι στον Έλληνα πρωταθλητή και ίσως έχει έρθει η ώρα για το πρώτο GRAND SLAM. Τα φώτα έχουν στραφεί στον Κάρλος Αλκαράθ και ίσως αυτό του κάνει καλό. Χωρίς άγχος, αθόρυβα και με μικρά βήματα μπορεί να βρεθεί στον τελικό. Εκεί θα μπορεί να τα δώσει όλα για να κάνει ο,τι δεν έκανε πέρσι!