Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και ενώ εκκρεμεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ ξεκίνησε τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν με την απόκτηση του Φάμπιο Καρβάλιο.

Την πρώτη της μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας σεζόν ολοκλήρωσε η Λίβερπουλ. Οι δευτεραθλητές Αγγλίας ανακοίνωσαν την απόκτηση του Φάμπιο Καρβάλιο ως ελεύθερο από την Φούλαμ.

Μπορεί η μεταγραφή να έχει κλείσει από τον Ιανουάριο, πλέον είναι και επίσημο. Ο Φάμπιο Καρβάλιο είναι και με την βούλα παίκτης της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Έπειτα από 10 γκολ και 8 ασίστ σε 36 παιχνίδια, ο Καρβάλιο πέτυχε τον στόχο του με την Φούλαμ (άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ) και πλέον γίνεται κάτοικος Λίβερπουλ.

Ο 19χρονος άσος (γεννημένος στις 30/8/2022) αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο Κλοπ εμπιστεύεται τους νέους παίκτες και αυτό ισχύει και με την περίπτωση του Καρβάλιο. Ίσως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο προσαρμογής αλλά το μέλλον είναι μπροστά του. Το deal της μεταγραφής Καρβάλιο έφτασε στα 5+2,7 εκατατομμύρια λίρες και ο παίκτης θα έχει συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών. Με λίγα λόγια μία μεταγραφή για το μέλλον του συλλόγου αλλά γιατί όχι και για το σήμερα.

Με αυτόν το τρόπο η Λίβερπουλ δείχνει πως ξεκινά δυναμικά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της μετά την απώλεια του πρωταθλήματος.