Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 και να κερδίσει την Άστον Βίλα κατακτώντας ξανά το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι τα χρειάστηκε αλλά κατάφερε να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι πολίτες του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησαν 3-2 της Άστον Βίλα σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιοπαθείς.

Στο παιχνίδι που όλοι περίμεναν, η Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και να «παγώσει» το Έτιχαντ. Με το σκορ αυτό, σε περίπτωση νίκης της Λίβερπουλ, ο τίτλος κατέληγε στο Μέρσισαϊντ.

Ωστόσο, η Μάντσεστερ Σίτι – και κυρίως ο Ιλκάι Γκουντογκάν – δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 76ο λεπτό, ο Γκουντογκάν εκμεταλλεύθηκε τη μπαλιά του Στέρλινγκ και μείωσε για την ομάδα του σε 2-1. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ρόδρι να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και ταυτόχρονα να δώσει ξανά ελπίδες στην Σίτι.

Η ανατροπή και το τελικό 3-2 γράφτηκε στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γκουντογκάν να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα και να στέλνει τους «πολίτες» στο πάνθεον της Πρέμιερ Λιγκ.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και παρά τη νίκη με 3-1 της Λίβερπουλ επί της Γουλβς, η Σίτι κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα, Μαχρέζ, Φόντεν, Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Άστον Βίλα (Στίβεν Τζέραρντ): Όλσεν, Κας, Τσάμπερς, Μινγκς, Ντιν, Λουίζ, Ράμσεϊ, ΜακΓκίν, Κουτίνιο, Μπουέντια, Ουότκινς.