ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φάληρο.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στην Τούμπα στα  πλαίσια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και έμειναν στο 0-0, με το εισιτήριο του τελικού να αναμένεται να κριθεί στο «Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός «θυσίασε» τον Παναθηναϊκό αλλά δεν έφυγε νικητής

Οι Πειραιώτες σε κάθε περίπτωση δεν κυνήγησαν… τρομερά το ματς των πλει-οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Και φυσικά, δικαιολογημένα. Το ματς με τον ΠΑΟΚ και φυσικά το δέλεαρ του Κυπέλλου Ελλάδος έχοντας αποκλείσει τον μεγαλύτερο εγχώριο αντίπαλό του μοιάζει μεγαλύτερο κίνητρο από μία νίκη κόντρα στο «τριφύλλι». Σαφές και αναμενόμενο.

Η «θυσία» όμως δεν έπιασε τόπο. Και αυτό γιατί άφησε ανοιχτό το θέμα «πρόκρισης» αφού δεν έφυγε νικητής από την Τούμπα, όπως θα περίμενε. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο επικίνδυνος στην αρχή του παιχνιδιού αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις, απείλησε και κατάφερε να κλείσει τον Ολυμπιακό στο δικό του μισό. Αμυντικά, περιόρισε τα λάθη του και δεν έδωσε στον ΠΑΟΚ τον χώρο για να παραβιάσει την εστία του Βατσλίκ αλλά επιθετικά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του για τουλάχιστον μία ώρα παιχνιδιού.

Ο Μαρτίνς επιχείρησε να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης βάζοντας δύο φορ αλλά Τικίνιο και Ελ Αραμπί συνέχισαν τις χαμηλές τους… πτήσεις και δεν βρήκαν γκολ για ακόμα ένα ματς. Κατά γενική ομολογία, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ικανοποίησε για ακόμα μία φορά και προβληματίζει εν όψει της εξαιρετικά κρίσιμης ρεβάνς.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση αλλά δεν έπεισε

Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη κατάφεραν παρά το νωχελικό πρώτο δεκάλεπτο να βγάλουν αντίδραση. Είδαν τον Ολυμπιακό να ακονίζει τα μαχαίρια του, αλλά δεν δείλιασαν. Ανέτρεψαν το αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι του παιχνιδιού και αυτό σαφώς χαροποίησε Λουτσέσκου και οπαδούς.

Από εκεί και πέρα, όμως, τι; Ο ΠΑΟΚ κακά τα ψέματα δεν έπεισε πως μπορούσε να γίνει το αφεντικό του ματς. Όχι, πως έβγαζε αυτή την εικόνα ο Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εδραιωθεί παρά το γεγονός πως είχε τις ευκαιρίες και την κατοχή. Κάτι που έπρεπε να γίνει, δεδομένου του ότι στο «Καραϊσκάκης» δεν θα βγει με… τσαμπουκά. Και σαφώς, καλά θα κάνει. Πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες -αν όχι η δυσκολότερη- έδρες της Super League και μόνο οι υπερόπτες πάνε εκεί με ύφος… αφεντικού. Γι’ αυτό και απόψε, εφόσον μπόρεσε να «κλειδώσει» τον Ολυμπιακό, έπρεπε να κάνει το πρώτο -και ενδεχομένως καθοριστικό- βήμα πρόκρισης.

Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σε αριθμούς

Κατοχή: 57%-43%

Kόρνερ: 7-2

Σουτ: 5-2

Σουτ στον στόχο: 1-0

Κίτρινες: 27′ Άκπομ, 68′ Κρέσπο, 70′ Αουγκούστο/16′ Μανωλάς, 58′ Λαλά, 90′ Παπασταθόπουλος

Κόκκινες: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66′ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (79′ Ολιβέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (88′ Κούντε), Μασούρας, Ροντρίγκες (79′ Καρβάλιο), Τικίνιο (79′ Ελ Αραμπί).