Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» από την Αταλάντα (0-3) και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League.

Η Αταλάντα ήταν εξ’ αρχής το φαβορί. Αυτό δεν το αμφισβητούσε κανείς παρά το πολύ καλό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Μπέργκαμο (2-1). Η Αταλάντα απέδειξε αυτή της την ανωτερότητα με περίτρανο τρόπο στο Φάληρο με το ευρύ 0-3. Ο Ολυμπιακός που σε κανένα σημείο του ματς δεν απείλησε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους αποχαιρέτησε την Ευρώπη, στρέφεται στους εγχώριους τίτλους αλλά όλοι πρέπει να σκεφτούν το τι έφταιξε γι’ αυτόν τον αποκλεισμό.

Το λάθος του Λαλά «έσβησε» από νωρίς τα όνειρα για ανατροπή

Όλοι περίμεναν πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έμπαιναν με το «μαχαίρι στα δόντια» για να κυνηγήσουν την ανατροπή. Εξάλλου έψαχνε δύο γκολ για να πάρει εκείνος την πρόκριση. Όσο και να ήθελε δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Παρόλο που μπήκε είχε ένα δυνατό ξεκίνημα δεν κατάφερε να σκοράρει (μόλις μία ευκαιρία με τον Καμαρά) ούτε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του.

Από το 20′ και μετά η Αταλάντα γυρνούσε υπομονετικά την μπάλα και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να κάνουν το παιχνίδι τους. Η Αταλάντα προειδοποίησε στο 37′ αλλά ο Μανώλας έδιωξε τον κίνδυνο, κάτι που όμως δεν έκανε ο Λαλά στο 39′ με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 0-1.

Ο Μαλινόφσκι «τελείωσε» τα όνειρα του Ολυμπιακού για πρόκριση

Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για να διεκδικήσει την πρόκριση, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο Μαρτίνς άλλαξε το σχήμα σε 4-2-3-1 και ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται πιο κινητικός και επικίνδυνος. Όμως ο Μαλινόφσκι είχε άλλα σχέδια…

Από κούρσα του Κουπμάινερς και ασίστ στον Μαλινόφσκι, ο Ουκρανός με «φωτοβολίδα» στο 66′ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έβαλε τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού για οποιαδήποτε ανατροπή, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει τρόπο ώστε να μειώσει και κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 0-3.

Η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη αναμφίβολα δεν ήταν αυτή που περίμενε ο σύλλογος. Εξάλλου η ίδια η ομάδα έχει ψηλώσει τον πήχη με την παρουσία της στα «σαλόνια» της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Ορισμένες μεταγραφές του καλοκαιριού δεν έχουν βοηθήσει καθόλου και ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει αλλαγές-ενδεκάδας αν θέλει να επαναλάβει πορείες ανάλογες με των περσινών χρόνων.