Η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λίγκ με μια ακόμη "σφαλιάρα" και το debut.gr σας παρουσιάζει (αυτή και) ακόμη 2 "μαύρα βράδια" των Παριζιάνων.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των “16” του εφετινού Τσάμπιονς Λίγκ, ή αν θέλετε, η σπουδαία Ρεάλ πήρε την πρόκριση. Για το συγκεκριμένο ματς έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Όπως γράφτηκε ακόμη μια “μαύρη νύχτα” στην ιστορία της Παρί.

Ο Γαλλικός σύλλογος, με εξαίρεση την ήττα στον τελικό του 2020 (1-0 από τη Μπάγερν) έχει υποστεί οδυνηρούς αποκλεισμούς τα τελευταία χρόνια. Είτε έχοντας απολέσει τεράστιο προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι, είτε αδυνατόντας να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί.

Η αρχή έγινε το 2017 από τη Μπαρτσελόνα στην περίφημη “remontada”, για να φτάσουμε στο σήμερα και τη ‘remontada 2″ από τη Ρεάλ. Ας δούμε λοιπόν τα…δράματα της Παρί από το 2017 έως και σήμερα..

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 6-1

Μια από τις πιο ιστορικές (αν όχι η πιο ιστορική) βραδιές του Τσάμπιονς Λίγκ έλαβε χώρα στο “Καμπ Νόου” στις 8 Μαρτίου του 2017. Περίπου ένα μήνα νωρίτερα, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε διαλύσει με 4-0 τους “μπλαουγκράνα” στο Παρίσι και -νόμιζε πως είχε- το εισιτήριο της επόμενης φάσης (“8”) στα χέρια της.

Αμ δε. Με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ (αλλά και τον διαιτητή της συνάντησης) η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κατάφερε το ακατόρθωτο. Μόλις στο 3′ ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ, ενώ ακολούθησε το αυτογκόλ του Κουρζαβά για το 2-0 του ημιχρόνου. Στο 49′ ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Μενιέ, έπεσε πάνω του, και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μέσι δεν αστόχησε και το “Καμπ Νόου” ήταν έτοιμο να εκραγεί! Ωστόσο, 12′ μετά, ο Καβάνι πάγωσε τους πάντες, μειώνοντας σε 3-1.

Ο Νεϊμάρ δε τα παράτησε. Με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 4-1 στο 88′. Η ομάδα του ήθελε ακόμη 2 γκολ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αϊτεκίν είδε πέναλτι στη βουτιά του Σουάρες και ο “Νέι” με τρομερή ψυχραιμία έστειλε τον Τράπ στην άλλη μεριά. Η “remontada” ολοκληρώθηκε με έναν ονειρικό τρόπο. Στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νεϊμάρ εκτέλεσε φάουλ, πήρε το ριμπάουντ της απομάκρυνσης, προσποιήθηκε το σουτ και “σήκωσε γλυκά” με το αριστερό στην περιοχή. Ο χρόνος σταμάτησε. Ο Σέρχι Ρομπέρτο ήρθε από πίσω και με κοντινή προβολή έκανε το 6-1. Τα όσα ακολούθησαν στη Βαρκελώνη -και όχι μόνο- δε περιγράφονται.

Το πιο εφιαλτικό βράδυ της ιστορίας των Παριζιάνων. Η μεγαλύτερη βραδιά που έχει ζήσει το “Καμπ Νόου”. Και για πολλούς, το βράδυ που ο Νεϊμάρ αποφάσισε να μετακομίσει στην Πόλη του Φωτός..

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, στις 6 Μαρτίου του 2019, η Παρί θα πάθει ένα ακόμη “κάζο”. Όλοι πιστεύουν πως οι Γάλλοι θα έχουν εύκολο έργο μετά το 0-2 του “Όλντ Τράφορντ”. Για ακόμη μια φορά όμως αποδείχθηκε πως το χρήμα από μόνο του δε μπορεί να φέρει τη δόξα. Τι κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ταξιδέψει στο Παρίσι χωρίς δέκα παίκτες (!) και έχοντας στην αποστολή έξι από τη δεύτερη ομάδα;

Οι “κόκκινοι διάβολοι” μπήκαν αποφασισμένοι και μόλις στο 2ο λεπτό ο Λουκάκου -αφού πέρασε τον Μπουφόν- έγραψε το 0-1. Δέκα λεπτά μετά ο Μπερνάρτ ισοφάρισε σε 1-1 και επανέφερε πάλι την…ηρεμία στο “Πάρκ Ντε Πρενς”. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπουφόν και σκόραρε ξανά για το 1-2 (30′). Η Παρί όμως δεν έδειξε να ανησυχεί.

Στο δεύτερο μέρος, ο στόχος των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρος. Να κρατήσουν το σκορ και την πρόκριση στους “8”. Το ματς κυλούσε ιδανικά ώστε το σχέδιο να πετύχει. Ωστόσο η πίεση και η προσπάθεια των παικτών του Σόλσκιερ απέφερε καρπούς και…δράμα. Με τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών ο Κιμπεμπέ έκανε χέρι σε σουτ του Νταλότ. Ο VAR το είδε και ο διαιτητής το έδωσε.

Ο Ράσφορντ νίκησε τον Μπουφόν από τα έντεκα μέτρα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μια επική, μια παλικαρίσια πρόκριση μέσα στο Παρίσι, δείχνοντας ξανά στον Νασέρ Αλ Κελαϊφί πως η φανέλα είναι πιο βαριά από τα πετροδόλαρα…

Plus: Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

Προσθέτουμε στη λίστα και την πιο πρόσφατη….“κηδεία” της Παρί. Αυτή που έλαβε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη στιγμή που γράφεται το κείμενο. Πως φτάσαμε σε ένα ακόμη κάζο της Παρί και ένα έπος της Ρεάλ; Ναι, σωστά μαντέψατε, όπως και τις 2 προηγούμενες φορές που αναφέραμε πιο πάνω.

Έχοντας φτιάξει μια..ονειρική ομάδα με μια…φανταστική τριάδα (Μέσι – Νεϊμάρ – Εμπαπέ) η Παρί μπήκε στο φετινό Τσάμπιονς Λίγκ ως μια εκ των δύο μεγάλων φαβορί (μαζί με τη Σίτι). Ο νεαρός Γάλλος ήταν αυτός που έκρινε το πρώτο ματς, με ένα απίθανο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης.

Με αυτό το ρόστερ και με το σκορ υπέρ της, η Παρί ταξίδεψε στη Μαδρίτη δίχως καμία ανησυχία. Και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που ήρθε ένα ακόμη στραπάτσο. Ακόμη και αν το ματς άρχισε με τον πιο ιδανικό τρόπο για την ομάδα του Ποτσετίνο. Έξι λεπτά πριν το ημίχρονο ο Νεϊμάρ με μια απίθανη πάσα βρήκε στο χώρο τον Εμπαπέ, και ο ταχύτατος σταρ νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικό. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας η Παρί ήλεγχε την κατάσταση. Ωστόσο το τραγικό λάθος του Ντοναρούμα (που πιέστηκε από τον Μπενζεμά) έφερε την ισοφάριση από τον Γάλλο. Το “Μπερναμπέου” πήρε φωτιά και στο 76′ ο Μπενζεμά ύστερα από επική κούρσα του 36ρη Μόντριτς νίκησε ξανά τον Ντοναρούμα. Η άμυνα της Παρί βρισκόταν σε τρικυμία και δύο λεπτά μετά ο Μπενζεμά έγραψε ιστορία. Σκόραρε για το 3-1 δίνοντας την πρόκριση στη “βασίλισσα” και παράλληλα έγινε ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Η Παρί δεν κατάφερε καν να προκριθεί στα προημιτελικά έχοντας αυτή τη σούπερ ομάδα. Γιατί; Γιατί τα ονόματα και τα χρήματα δεν παίζουν μπάλα…

https://www.youtube.com/watch?v=ZqCQo1XP724