Ο Ολυμπιακός έχασε από την Άλμπα. Ένα αποτέλεσμα που δεν φέρνει το τέλος του κόσμου, όμως μπορεί να θορυβήσει ενόψει της συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο… Μόναχο και δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου. Αποτέλεσμα να ηττηθεί με σκορ 90-75, κάνοντας ίσως τη χειρότερη του εμφάνιση στη σεζόν. Κυρίως γιατί δεν έβγαλε στο παρκέ αυτά που μας έχει συνηθίσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι Γερμανοί εμφανίστηκαν αρκετά εύστοχοι, ο Μαόντο Λο ήταν ένας πραγματικός ηγέτης και έτσι το σύνολο του Ίσραελ Γκονζάλες κρατά τις ελπίδες του για την οκτάδα. Η Άλμπα είναι μια ομάδα που αν βρει ρυθμό δεν θα σταματήσει και από την στιγμή που θα σε βρει «μπόσικο» θα το πληρώσεις.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα αμυντικά. Από τον μέσο όρο τους που είναι 74,6 πόντοι, έφτασαν να δεχθούν 90. Κάτι που δεν γίνεται κάθε μέρα και πρόκειται για ένα νούμερο που μιλάει από μόνο του. Ήταν ένα κακό βράδυ και όλοι δικαιούνται ένα άσχημο ματς.

Δεν πήγε τίποτα καλά στην άμυνα

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού στην άμυνα. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι από τους καλύτερους στο να μαρκάρει την μπάλα και στο παιχνίδι ήταν απλά άφαντος. Η φετινή σεζόν δεν του έχει βγει επιθετικά και έτσι όταν δεν αποδίδει στο πίσω μέρος τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Τα ωραία συστήματα της Άλμπα με τις «back door» πάσες  μπέρδεψαν τους Πειραιώτες και εν τέλει το πλήρωσαν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε αρκετά κόλπα (ice στα pick n roll, αλλαγές κλπ), κυρίως στον Λο, που όμως δεν του βγήκαν.

Έλλειψη ενέργειας και μονοτονία στην επίθεση

Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που έφερε την ήττα ήταν η έλλειψη ενέργειας. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χωρίς να βγάζει την γνωστή του ένταση στην άμυνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί και σε συνδυασμό με την ευστοχία τους έκαναν τη ζημιά. Σημαντικό στοιχείο είναι και η διαχείριση του Έλληνα τεχνικού (σε βάθος της σεζόν) με παίκτες όπως ο Έισι και ο Ζαν-Σαρλ που δεν έχουν ενεργό ρόλο πλέον και ουσιαστικά ζημιώνουν τους υπόλοιπους.

Επιθετικά, καλό μπάσκετ ουσιαστικά οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν στην τρίτη περίοδο και για ένα μικρό διάστημα. Αυτό που είχαν να επιδείξουν μόνο ήταν η εξαιρετική συνεργασία του Κώστα Σλούκα με τον Χασάν Μάρτιν που έκαναν ζημιά στο pick n roll. Η μπάλα δεν γύρισε όπως άλλα βράδια και οι ατομικές ενέργειες δεν απέδωσαν όσο έπρεπε κάνοντάς τους μονοδιάστατους.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου

Μία ήττα είναι μία ήττα. Πονάει. Ειδικά από την στιγμή που υπήρχε και η τεράστια ευκαιρία με τη νίκη της Ρεάλ επί της Αρμάνι. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Να αποφύγει με κάθε τρόπο την Αναντολού Έφες στα play-offs. Όχι ότι θα έρθει η καταστροφή, αλλά είναι διαφορετικό να παίζεις με την Μπάγερν πχ. και διαφορετικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως «καμπανάκι». Πόσο μάλλον δε όταν έρχονται δύο παιχνίδια με Ζάλγκιρις στο Κάουνας και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ που μπορούν να θεωρηθούν «must win» αν η ομάδα θέλει να φτάσει στον παραπάνω στόχο. Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε από μια ήττα. Ούτε από μια κακή εμφάνιση. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μπαρτζώκας θα επισημάνει στους παίκτες του τα λάθη και ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος.