Ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στο να γκρεμίσει ό,τι χτίζει από την αρχή της χρονιάς και το Debut.gr αναλύει τα δεδομένα των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί τρεις ήττες στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ήττα στην Λεωφόρο από τον Αστέρα Τρίπολης, ήττα στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ, ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι έχασαν 9 βαθμούς, κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους. Κάπως έτσι, λίγα μόλις παιχνίδια πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός των Play-Off και παράλληλα εκτός Ευρώπης. Στον ΠΑΟ έχουν πολλά παράπονα για τα διαιτητικά λάθη και των τριών παιχνιδιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαιτητική έκθεση για τα λάθη του κ. Καραντώνη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, με τον ίδιο να παραπέμπεται λίγες ώρες αργότερα για αλλοίωση αποτελέσματος από την ΚΕΔ.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η εικόνα της ομάδας δείχνει πολύ βελτιωμένη. Μεσοβδόμαδα, ήρθε η -αναμενόμενη- πρόκριση απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας με συνολικό σκορ 5-0 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Λαμία είναι το τελευταίο εμπόδιο του τριφυλλιού μέχρι τον τελικό. Ένας τελικός, στον οποίο θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του στην εποχή Αλαφούζου, μετά εκείνου του 2014.

Η ομάδα κατάφερε να ενισχυθεί έστω και αργοπορημένα με την απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την Χοφενχάιμ ως δανεικός. Παράλληλα, επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πλέον έχει ακόμα δύο επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κύπελλο: Ο Κουρμπέλης έκανε πιο γλυκιά την πρόκριση για τον ΠΑΟ | Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αυτή τη στιγμή, απομένουν 5 παιχνίδια πριν την έναρξη των Play Off και στο τριφύλλι δεν υπάρχει κάτι άλλο στον μυαλό τους από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και μια θέση στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια, προκειμένου να κλείσει η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η τιμωρία του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν αρκετή, δεν χωράει και τρίτος χρόνος απουσίας.