Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα εκτός από νικητή, ΟΦΗ και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι με 3-3, με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο και τους Κρητικούς να σκοράρουν τρία γκολ μετά το 78'.

Την μεγάλη ανατροπή από το εις βάρος του 3-0 από την ΑΕΚ πανηγύρισε ο ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Οι φιλοξενούμενοι προηγούταν με διαφορά τριών τερμάτων μέχρι το 78′, αλλά στο 90+2′ είδαν τον Βούρο να διαμορφώνει το τελικό 3-3.

Επίδειξη δύναμης από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, του οποίου το τέλος την είδε να προηγείται με 2-0. Οι «κιτρινόμαυροι», από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πίεσαν στα 2/3 του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στον ΟΦΗ να αναπτυχθεί. Μόλις στο 15′ ο Αραούχο άνοιξε το σκορ με ένα συρτό σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Στο 36΄οι ισορροπίες άλλαξαν, όταν ο Λιβάι Γκαρσία έσπρωξε τον Νέιρα εκτός φάσης και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Αυτή η εξέλιξη όχι μόνο δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους αλλά στο 41′ ο Τσούμπερ, μετά την ασίστ του Σιμάνσκι, έκανε το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Από 3-0 σε 3-3… 14΄διαφορά

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Νιόπλιας αντικατέστησε τους Πασαλίδη και Καμάου με τους Ουές και Ντουρμισάι, προκειμένου να δώσει άλλον αέρα στην ομάδα του. Πράγματι, οι γηπεδούχοι είχαν για περισσότερο χρόνο την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να απειλούν για να μειώσουν στο σκορ. Για αυτόν τον λόγο, προχώρησαν και σε 3η αλλαγή, με τον Καστάνιος να δίνει την θέση του στον Φαν Ντάινεν. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, απάντησε στις κινήσεις του αντίπαλου προπονητή και έφερε στο γήπεδο τους Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ αντί των Αραούχο και Αμραμπάτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα τους είδε να συνεργάζονται και τον πρώτο να γράφει το 3-0. Η ΑΕΚ, από εκείνο το σημείο και μετά θέλησε να… σβήσει τον αγώνα και να πανηγυρίσει τους 3 βαθμούς. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ είχαν αντίθετοι άποψη και με τα γκολ του Νέιρα και του Βούρου σε 78′, 84′ και 92′ «έκλεψαν» την παράσταση.

Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση για 78′, μέχρι την στιγμή που η κούραση υπερίσχυσε. Οι Κρητικοί έδειξαν χαρακτήρα και ο ένας βαθμός που κέρδισαν είναι το λιγότερο που πανηγύρισαν μετά το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46′ Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Γκαγέγος, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου (71′ Γρίβας), Καμάου (46′ Ντουρμισάι), Καστάνιος (59′ Φαν Ντάινεν)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89′ Σβάρνας), Τσούμπερ (75′ Μάνταλος), Άμραμπατ (62′ Σάκχοφ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (62′ Ανσαριφάρντ)