Όλα στο «ζερό» μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το πρώτο ματς της φάσης των «8» - Η ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα τα κρίνει όλα.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατό και μεστό ποδόσφαιρο θυμίζοντας πώς είναι ένα κανονικό ντέρμπι. Ειδικά, λίγες ημέρες μετά την απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.

Συνολικά έλειπε το τελείωμα

Στο χορτάρι είδαμε τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να φτάσουν στο γκολ. Είτε από δική τους δημιουργία, είτε από λάθη του αντιπάλου. Μικρή σημασία έχει. Οι ευκαιρίες, ωστόσο, υπήρξαν. Αυτό που έλειπε ήταν το τελείωμα.

Παρά το γεγονός πως στα μεταξύ τους παιχνίδια γενικά βλέπουμε γκολ, χθες θα μπορούσαμε να πούμε πως το… φοβήθηκαν. Φυσικά δεν ισχύει, κι όμως έτσι έμοιαζε. Σαν να μην ήθελαν να βάλουν γκολ. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε πώς σπαταλήθηκαν τόσες καλές ευκαιρίες.

ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου τα έδειξε, οι παίκτες δεν ακολούθησαν

Στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να διαβάσει το ματς. Έστησε την ομάδα και έβγαλε με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και καλές προϋποθέσεις τον Ζίβκοβιτς τουλάχιστον πέντε φορές μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά ο Ζίβκοβιτς δεν τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Ακόμα, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πάνω από 12 στημένες μπάλες και τις «χάλασαν». Ανασταλτικά, εκτέθηκαν 1-2 φορές, αλλά ευτυχώς εκεί βρισκόταν ο Πασχαλάκης.

ΑΕΚ

ΑΕΚ: Παρά τις «φωνές», έδειξε πως είναι εδώ

Η ΑΕΚ περνάει περίεργη φάση. Δεν το αρνείται κανείς. Υπάρχουν φωνές. Υπάρχουν γκρίνιες. Υπάρχει αμφισβήτηση. Αλλά είχε την ευκαιρία κόντρα στον ΠΑΟΚ να αποδείξει πως παραμένει εδώ. Παρά τις φωνές. Παρά τα όσα ακούγονται. Και το έκανε. Ήταν απειλητική, διεκδίκησε όσα της αναλογούσαν και πήρε ένα πολύτιμο 0-0 ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Δεν ολοκλήρωσε όμως την δουλειά. Ένα «Χ» στην Τούμπα σε αυτή την περίοδο είναι «κάτι» αλλά και «τίποτα» ταυτόχρονα. Και αυτό γιατί μιλάμε για το Κύπελλο. Υπάρχει ρεβάνς άρα υπάρχει χώρος για να τα τινάξει όλα στον αέρα ή να πάρει μία σπουδαία πρόκριση. Πρόκριση που θα την οδηγήσει -κατά πάσα πιθανότητα- πάνω σε ακόμα έναν ισχυρό αντίπαλο. Ή καλύτερα, σε μία ακόμα καλύτερη ευκαιρία να δώσει απαντήσεις. Συνεπώς, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Ίσως μία αρχή. Αλλά μέχρι εκεί.