Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στη Λίνκολν μέσα στην Τούμπα και προκρίθηκε στα play-offs του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Λίνκολν και επιβραβεύτηκε με την πρόκριση στα play-offs του Europa Conference League. Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να πιάσουν τις ύψιστες ταχύτητες «καθάρισαν» την ομάδα από το Γιβραλτάρ με 2-0.

Ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αλλά δεν χρειάστηκε εφόσον η Κοπεγχάγη πήρε εύκολη νίκη κόντρα στη Σλόβαν. Όπως έχει αναφερθεί και στα προηγούμενα άρθρα, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που του άξιζε. Είναι μεγάλη ομάδα. Ομάδα που στην εν λόγω διοργάνωση πρέπει, μπορεί και αξίζει να φτάσει μακριά. Το μοναδικό που δεν «κόλλαγε» στη μέχρι τώρα πορεία του ήταν το γεγονός ότι αδίκησε τον εαυτό του.

Τον αδίκησε με το να περιμένει ως την τελευταία αγωνιστική για να «παλέψει» για την πρόκρισή του. Και φυσικά γιατί έχασε εύκολα τη μάχη της κορυφής. Μία κορυφή που θα του «γλίτωνε» δύο παιχνίδια και, ας χτυπήσουμε ξύλο, έναν αποκλεισμό. Και όχι, η Κοπεγχάγη δεν άξιζε περισσότερο από τον ΠΑΟΚ την πρωτιά στον όμιλο. Τουλάχιστον όχι ως ομάδα. Ως φιλοσοφία, ναι. Η Κοπεγχάγη ήξερε και απέδειξε στο χορτάρι ποια είναι. Δεν μπήκε σε μπελάδες, δεν ρίσκαρε. Ήταν αποτελεσματική. Και μάλιστα, όλοι θυμόμαστε το «χαστούκι» από τον ΠΑΟΚ. Χαστούκι που σε άλλες περιπτώσεις σε αφήνει εκτός τροχιάς. Την Κοπεγχάγη όμως την ξύπνησε. Τον ΠΑΟΚ πάλι τον… κοίμισε. Και το ξυπνητήρι χτύπησε αργά, από τον θόρυβο των παλμών που ανέβηκαν κατακόρυφα από την αγωνία της πρόκρισης.

Τώρα στα… δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Τώρα ο «δικέφαλος του Βορρά» μπαίνει στο στόμα του λύκου. Στα play-offs του Europa Conference League, όπου τον περιμένουν οι 8 «τρίτες» των ομίλων του Europa League. Και όταν μιλάμε για Europa League, σημαίνει ομάδες που για λίγο έχασαν το τραίνο για το Champions League. Και αυτό συνεπάγεται ποιότητα. Ποιότητα και μπελάδες.

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μια από τις παρακάτω ομάδες:

  • Σπάρτα Πράγας (Τσεχία).
  • PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία).
  • Λέστερ (Αγγλία).
  • Φενέρμπαχτσε (Τουρκία).
  • Σέλτικ (Σκωτία).
  • Μαρσέιγ (Γαλλία).
  • Μίντιλαντ (Δανία).
  • Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία).

Πρόκειται για οκτώ άκρως επικίνδυνες και ικανές ομάδες που δεν ξεφεύγουν, ωστόσο, πολύ από τα «κυβικά» του ΠΑΟΚ. Όλες οι πιθανές αντίπαλοι, όμως, απαιτούν προσοχή. Τεράστια προσοχή καθώς τα λάθη απέναντι σε αυτές κοστίζουν. Καμία εξ αυτών δεν είναι Σλόβαν ή Λίνκολν. Και αν ο ΠΑΟΚ θέλει να αποδείξει ότι κάποιες εμφανίσεις στους ομίλους ήταν εξαιρέσεις στον κανόνα, η ευκαιρία είναι τώρα.