Μετά από 50 χρόνια, οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλητές του ΝΒΑ για άλλη μια φορά. Χάρη στις φανταστικές εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP των τελικών, επικράτησαν των Σανς με 4-2 στο συνολικό σκορ της σειράς. Έτσι έβαλαν τέλος στη σεζόν 2020-2021 τον περασμένο Ιούλιο. Τι γίνεται όμως με τη νέα […]

Μετά από 50 χρόνια, οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλητές του ΝΒΑ για άλλη μια φορά. Χάρη στις φανταστικές εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP των τελικών, επικράτησαν των Σανς με 4-2 στο συνολικό σκορ της σειράς. Έτσι έβαλαν τέλος στη σεζόν 2020-2021 τον περασμένο Ιούλιο. Τι γίνεται όμως με τη νέα σεζόν που ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου; Τα ρόστερ άλλαξαν, οι τραυματίες επανέρχονται και οι νεαροί παίχτες που επιλέχθηκαν στο ντραφτ εντάσσονται σιγά σιγά στις ομάδες. Πάμε να δούμε μαζί τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αλλά και ποιες ομάδες μπορούν να κάνουν την υπέρβαση.

Οι πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς

Ξεκινάς μια σεζόν διαφορετικά όταν έχεις το πρωτάθλημα του NBA στις πλάτες σου. Ο Γιάννης και οι συμπαίκτες του το γνωρίζουν αυτό και αν το άγχος τους καταβάλει, θα πρέπει να το ξεπεράσουν πολύ πριν τα Χριστούγεννα. Η απώλεια του Πι Τζέι Τάκερ, που μετακόμισε στο Μαϊάμι, ¨πονάει¨ αναμφίβολα την ομάδα. Οι προσθήκες όμως των Τζορτζ Χιλλ και Ρόντνει Χουντ θα βοηθήσουν στο βάθος του πάγκου των πρωταθλητών. Οι Μπακς κατάφεραν να ξορκίσουν τους δαίμονες του παρελθόντος και τώρα γνωρίζουν πως μπορούν να παραμείνουν ψηλά. Αναμένουμε να τους δούμε σε λίγες εβδομάδες.

Οι τρομακτικοί Μπρούκλιν Νετς

Οι Νετς κατάφεραν να γεμίσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ τους αυτό το καλοκαίρι. Το μεγαλύτερο όνομα που μετακόμισε πρόσφατα στο Μπρούκλιν είναι ο βετεράνος γκαρντ Πάτι Μιλς. Ιδανικός για την θέση του έκτου παίκτη, με εμπειρία και ταλέντο που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Θα βοηθήσει σίγουρα όταν οι τραυματισμοί των σούπερ σταρ της ομάδας ξανακάνουν την εμφάνιση τους. Οι Νετς πρόσθεσαν επίσης ευέλικτους βετεράνους (Μίλσαπ) και μερικά πολλά υποσχόμενα νέα ταλέντα για να γεμίσουν τον πάγκο τους. Ο Μπλέικ Γκρίφιν υπέγραψε ξανά. Με τους Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και Κάιρι Ίρβινγκ να έχουν ένα χρόνο εμπειρίας μαζί, οι Νετς αποτελούν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την επόμενη σεζόν. Αυτό, μόνο και αν μείνουν και οι τρεις υγιείς φέτος.

https://twitter.com/BrooklynNets/status/1425132332579790848?s=20

Οι συνεχώς βελτιωμένοι Φίνιξ Σανς

Οι φιναλίστ των περσινών τελικών μπορεί να γύρισαν σπίτι τους χωρίς το τρόπαιο αλλά σίγουρα απέδειξαν πως αποτελούν το μέλλον του NBA. Οι νεανική ομάδα του Φίνιξ, με ηγέτη τον Κρις Πολ, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο την περσινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των Λέικερς. Όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι με την προσπάθεια τους και όχι άδικα. Φέτος αναμένεται να ξεχωρίσει και πάλι. Εκτός του Κάμερον Πέιν, που μετακόμισε πρόσφατα στο Φίνιξ, οι Σανς έκαναν δικό τους και τον Τζαβέλ ΜαΓκί με αποτέλεσμα να είναι πλέον γεμάτοι σε κάθε θέση. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν ο Κρις Πολ θα καταφέρει επιτέλους να σηκώσει το τρόπαιο.

Οι υπερφορτωμένοι Λος Άντζελες Λέικερς

Οι Λέικερς έκαναν εξαιρετική δουλειά με τις προσθήκες τους και αυτό το καλοκαίρι. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ θα συμβάλει καθοριστικά στην ομάδα με την ενέργεια και τον πλουραλισμό του παιχνιδιού του. Οι Κέντρικ Ναν, Μάλικ Μονκ και ο Τάλεν Χόρτον-Τάκερ θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν λεπτά, ειδικά όταν οι Λεμπρόν, Καρμέλο και Ντουάιτ θα ξεκουράζονται. Αν οι Λέικερς μείνουν υγιείς θα είναι και αυτοί τρομακτικοί. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Το μεγαλύτερο ερώτημα για την ομάδα του Λεμπρόν όμως φέτος θα είναι η άμυνα, καθώς τρεις από τους ακρογωνιαίους λίθους της τις τελευταίες σεζόν αποχώρησαν. Οι Άλεξ Καρούσο, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ και Κάιλ Κούζμα δεν είναι πλέον κάτοικοι Λος Άντζελες και δεν νομίζω ο Φρανκ Βόγκελ να βασίζεται στον Καρμέλο για την άμυνα. Βέβαια είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τα θέματα της άμυνας καθώς αυτά δεν θα απασχολήσουν και πολύ την ομάδα μέχρι τα πλέι οφ. Λέτε ο Καρμέλο να πάρει το πρωτάθλημα που του αξίζει παρέα με τον Λεμπρόν;

https://twitter.com/Lakers/status/1437938811204374528?s=20

Οι πεινασμένοι Γιούτα Τζαζ

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ βίωσε ακόμα μια απογοήτευση στα περασμένα πλέι οφ και είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει και πάλι πιο πεινασμένος από ποτέ. Οι Τζαζ έκαναν συμφωνία για να φέρουν πίσω στη Γιούτα τον Μάικ Κόνλεϊ και το μόνο σημαντικό κομμάτι που έχασαν, από την σχετικά επιτυχημένη περσινή σεζόν, ήταν ο Ντέρικ Φέιβορς. Τα λεπτά του Φέιβορς  θα αντικατασταθούν λογικά από κάποιο συνδυασμό των Ρούντι Γκέι, Χασάν Ουάιτσαϊντ και Έρικ Πασκάλ. Οι Τζαζ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι αλλά οι προσθήκες τους δεν μοιάζουν ικανές για να τους οδηγήσουν στην υπέρβαση.

https://twitter.com/utahjazz/status/1423794493610807299?s=20

Οι βελτιωμένοι Μαϊάμι Χιτ

Οι Χιτ είναι σίγουρα η ομάδα που έκανε τις πιο ουσιαστικές κινήσεις την περασμένη μεταγραφική περίοδο.  Ο Κάιλ Λόουρι και ο Πι Τζέι Τάκερ δίνουν στο Μαϊάμι την ενέργεια και το πάθος που χρειαζόταν στην άμυνα, ενώ ολοκληρώνουν ένα ρόστερ ικανό να δημιουργήσει προβλήματα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Έχασαν βέβαια σημαντικό βάθος στον πάγκο, γεγονός που εγείρει το ερώτημα του αν θα ξεμπερδέψουν με την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος υγιείς. Αν όλα όμως τους πάνε κατ’ ευχήν, το σύνολο τους δεν θα έχει κάτι να φοβηθεί στα επόμενα πλέι οφ.

Οι νεοσύστατοι Σικάγο Μπουλς

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Μπουλς ότι έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αυτό το καλοκαίρι. Μετά την περσινή προσθήκη του Νίκολα Βούτσεβιτς, στο Σικάγο κατέφθασαν και οι Λόνζο Μπαλ, ΝτεΜάρ Ντερόζαν και Άλεξ Καρούσο. Αυτοί οι τέσσερις μαζί με τον αναδυόμενο σούπερ σταρ  Ζακ Λαβίν σχηματίζουν μια πολύ αξιόλογη πεντάδα. Το θέμα είναι ότι από εκεί και έπειτα επικρατεί το απόλυτο χάος καθώς οι απώλειες των Θάντεους Γιανγκ και Γκάρετ Τεμπλ θα είναι εμφανείς από τον πάγκο. Το ποιος θα σηκώσει το βάρος θα το δούμε σε σχεδόν μισό μήνα από σήμερα.

https://twitter.com/chicagobulls/status/1425600673421299712?s=20

Οι πληγωμένοι Ντένβερ Νάγκετς

Τέλος, θα μιλήσουμε για το Ντένβερ το οποίο πρόσθεσε τον βετεράνο Τζεφ Γκριν, ο οποίος αποδείχθηκε πολύτιμος στους περσινούς Νετς. Από την άλλη μεριά, η μεγαλύτερη απώλεια του ήταν αυτή του Τζαβέλ ΜαΓκί.. Οι Νάγκετς θα προσπαθήσουν με απλά λογία να ισορροπήσουν την ομάδα πίσω από τον MVP Νίκολα Τζόκιτς με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να μέινουν σε τροχιά πλέι οφ μέχρι την επιστροφή του Τζαμάλ Μάρεϊ στην ενεργό δράση στα μισά της σεζόν. Λόγω της απουσίας του Μάρεϊ, οι Νάγκετς δεν είναι αρκετά υπολογίσιμοι στην αρχή της σεζόν, αλλά αν ο ταλαντούχος γκαρντ γυρίσει τότε that is a whole different story.