Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση αλλά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει ακόμα μία αγωνιστική.

Μία νίκη και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ από τις αναμετρήσεις με Φενέρμπαχτσε και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της τουρκικής ομάδας και οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με την ισοπαλία από τη Σλοβακία.

Ολυμπιακός: Χαμόγελα για την πρόκριση, προβληματισμός για την εικόνα

Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης», σύσσωμο το στρατόπεδο των Πειραιωτών πανηγύριζε τρελά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Την επόμενη ημέρα όμως; Την επόμενη ημέρα, η πρόκριση μένει, αλλά κοιτάζουμε λίγο πίσω από την κουρτίνα.

Και πίσω από την κουρτίνα είναι η παντελής απουσία κατοχής σε ένα παιχνίδι μείζονος σημασίας. Και στην έδρα του. Κόντρα σε μία αντίπαλο που στον πρώτο αγώνα την σκόρπισε με άνεση. Τι έφταιγε, λοιπόν; Οι προσδοκίες από το ματς της Τουρκίας; Οι προσδοκίες που δημιούργησε η σημασία του παιχνιδιού;

Ολυμπιακός

Ό,τι και να φταίει, ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως θα έπρεπε να είναι. Είχε τις ευκαιρίες, πήρε τη νίκη αλλά για 90 λεπτά υπήρχε άγχος. Και αυτό το άγχος δεν αξίζει σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Θα είναι άδικο αν πει κανείς ότι το αξίζει.

Σαφώς, λοιπόν, «κρατάει» την νίκη και του αρκεί η πρόκριση αλλά ομάδες του μεγέθους του Ολυμπιακού δεν τρέφουν αυταπάτες. Κοιτούν πίσω από την κουρτίνα, βλέπουν τα λάθη τους και επιβάλλεται να τα διορθώσουν.

ΠΑΟΚ γιατί να περιμένεις;

Όταν έγινε η κλήρωση για τους ομίλους του Europa Conference League, μόνο δυσαρεστημένος δεν ήταν ο ΠΑΟΚ. Μία βατή, στα μέτρα του κλήρωση, με ομάδες που δεν αποτελούσαν ιδιαίτερο κίνδυνο. Ομάδες που τον ΠΑΟΚ στις καλές του μέρες όχι δεν τον «πιάνουν», ούτε τον πλησιάζουν.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως έχουμε φτάσει αισίως στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα σίγουρη την πρόκρισή του. Σενάρια, υπολογισμοί, αγωνία. Και η ερώτηση είναι απλή. Γιατί; Γιατί να μπει μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ στη διαδικασία αυτή;

Όπως συχνά λέγεται, ο δικέφαλος του Βορρά υποτίμησε καθ’ όλη τη διάρκεια των ομίλων τον εαυτό του. Με εξαιρέσεις το τεράστιο διπλό στην Κοπεγχάγη και αυτό στο Γιβραλτάρ. Αντί δηλαδή να είναι εξαιρέσεις τα παιχνίδια που υποτίμησε τον εαυτό του, αυτά αποτελούν τον γενικό κανόνα. Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι φταίει αλλά δεν το διορθώνει. Και αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είτε εν τέλει δεν ξέρει τι φταίει, είτε συμβαίνει κάτι άλλο. Κάποιος παράγοντας που δεν αποτελεί αγωνιστικό ζήτημα.

ΠΑΟΚ

Πώς «περνάει» ο ΠΑΟΚ;

Στην τελευταία αγωνιστική, ο Δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχθεί την εξαιρετικά αδύναμη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, ενώ η Σλόβαν, η οποία έχει τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ, θα παίξει με την Κοπεγχάγη στη Δανία.

Αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου νικήσει τη Λίνκολν και η Σλόβαν δεν πάρει το τρίποντο στη Δανία, τότε η ελληνική ομάδα θα προκριθεί στα μπαράζ του Europa Conference League.

Σε περίπτωση που η Σλόβαν νικήσει την Κοπεγχάγη, τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επικρατήσει της Λίνκολν με δύο γκολ παραπάνω απ’ ότι οι Σλοβάκοι των Δανών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ στην αδύναμη Λίνκολν για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.