Ο Ολυμπιακός γνώρισε δεύτερη σερί ήττα από την Άιντραχτ, που τον υποχρεώνει να αναπροσαρμόσει τους στόχους του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ

Ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι μέχρι τώρα στη σεζόν και δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε τον πρώτο “τελικό” της σεζόν, με έπαθλο την πρώτη θέση του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως η ήττα από την Άιντραχτ την κάνει να αναπροσαρμόζει τα πλάνα της στη διοργάνωση.

Μπορεί να προηγήθηκαν νωρίς με τον Ελ Αραμπί, όμως οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, με αποτέλεσμα πρώτα να ισοφαριστούν και μετέπειτα να χάσουν τα πάντα, με το γκολ του Χάουγκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Φενέρμπαχτσε έφυγε με μεγάλο διπλό από την Αμβέρσα και πλέον έρχεται στο Καραϊσκάκη για να παίξει την τελευταία της ζαριά στον όμιλο.  Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει πλέον 5 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό και έτσι, το παιχνίδι της 25ης Νοεμβρίου στο Καραϊσκάκη είναι “όλα τα λεφτά” για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Το μαύρο κουτί της δεύτερης ήττας από την Άιντραχτ

Μπορεί η ήττα στην Φρανκφούρτη να ήταν από αυτές που μπορούν να θεωρηθούν εντός προγράμματος, όμως η δεύτερη σερί ήττα από τους Γερμανούς πλήγωσε πολύ τους ερυθρολεύκους. Η ομάδα του Μαρτίνς δεν κατάφερε να διαχειριστεί το γρήγορο προβάδισμά της, αφού πέντε λεπτά μετά το γκολ του Ελ Αραμπί, ο Καμάντα έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν σε κακή μέρα τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου. Κατά τα άλλα, η απουσία του τιμωρημένου Σισέ στοίχισε, καθώς ο Μπα φαίνεται επηρεασμένος από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, και δε μπόρεσε να αντικαταστήσει επάξια τον Σενεγαλέζο στόπερ.

Στα θετικά του αγώνα η εμφάνιση του Ονιεκούρου, ο οποίος έστω και αρχές Νοεμβρίου, έδειξε για πρώτη φορά ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Ο Ελ Αραμπί δείχνει να βρίσκει ρυθμό, ενώ ο Σωκράτης ήταν απροσπέλαστος, και ίσως ο κορυφαίος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται τώρα να συνέλθουν από το κακό αποτέλεσμα και να συνεχίσουν απτόητοι την πορεία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η πρώτη θέση μπορεί να χάθηκε, όμως αυτοί είναι εκείνοι που κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκη κόντρα στη Φενέρ σφργίζουν τη δεύτερη θέση στον όμιλο, που οδηγεί στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Μόνο που εφόσον θέλουν να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για κάτι καλό φέτος στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους μέχρι τον Φεβρουάριο που διεξάγονται τα πρώτα νοκ άουτ για το φετινό, αναμορφωμένο Γιουρόπα Λιγκ.