Ιδιαίτερος τόσο στο στυλ, όσο και στις επιλογές του, ο Ραούλ Μεϊρέλες πέτυχε αυτό που ήθελε και το Debut.gr σκιαγραφεί την καριέρα ενός σταρ του... Rock n' Roll

Ο Ραούλ Μεϊρέλες ανήκει σίγουρα, τόσο στην κατηγορία των ροκ-σταρ του αθλήματος, όσο και σε αυτήν των αγοριών που εύχεσαι να μην βγαίνουν με την κόρη σου. Με παρουσιαστικό τραγουδιστή ροκ μπάντας, ο Πορτογάλος σταρ δοκίμασε τον εαυτό του στο κορυφαίο επίπεδο, έλαμψε, αλλά προτίμησε την μετριότητα. Γιατί; Γιατί αυτό ήθελε!

Η αρχή της περιοδείας

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Μποαβίστα. Εκεί το ταξίδι του ξεκίνησε από τις ακαδημίες, μέχρι που 8 χρόνια αργότερα και πλέον στην πρώτη ομάδα, την άφησε για χάρη της Πόρτο. Με του «δράκους», ο Μεϊρέλες έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 4 Σουπερ Πορτογαλίας. Το 2010, στα 27 του χρόνια, ένιωσε έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να αφήσει το λιμάνι του Πόρτο με προορισμό αυτό του Μερσεϊσάιντ και την Λίβερπουλ.

Ήρθε-τρέλανε-έφυγε!

Στο πρόσωπο του έβλεπαν τον αντικαταστάτη του Μασεράνο, ο οποίος είχε μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα. Ο Μεϊρέλες, από το ξεκίνημα του στην Λίβερπουλ, έδειξε τις ικανότητες του με αποτέλεσμα να ψηφιστεί ως παίκτης της σεζόν για τους «ρεντς». Για τον μέσο άνθρωπο, όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον τέλειο πρόλογο ενός παραμυθιού. Για έναν ροκ- σταρ όμως; Μας απάντησε ο ίδιος την τελευταία μέρα των μεταγραφών, όταν και ζήτησε να αποχωρήσει και αποκτήθηκε από την Τσέλσι. Μέσα σε λίγες ώρες, ο Μεϊρέλες «τρέλανε» το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Γιατί; Επειδή μπορούσε! Η απόφασή του, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται πετυχημένη καθώς με τους «μπλε» πανηγύρισε ένα Κύπελλο Αγγλίας και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλα αυτά, το τουρ του στο Λονδίνο δεν θα κρατήσει για παραπάνω από μία σεζόν. Ο Πορτογάλος μετεγράφει από την Φενέρμπαχτσε, ύστερα από δική του πρωτοβουλία, έναν χρόνο μετά την έλευση του στην Τσέλσι. Εκεί έκανε το… αγροτικό του και 4 χρόνια μετά, το 2016, έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Μέσα σε όλα, ο γεννημένος στο Πόρτο άσος,  πραγματοποίησε και 75 εμφανίσεις με την εθνική Πορτογαλίας.

Ο Μεϊρέλες έκανε αυτό που ονειρευόταν

Πολλές φορές δεν έχει σημασία η γνώμη των άλλων, ακόμα και αν πίσω της κρύβονται οι καλύτερες προθέσεις. Ο Μεϊρέλες δεν άκουσε κανέναν και όρισε την μοίρα του όπως εκείνος ήθελε. Δεν πρόσφερε το μέγιστο των δυνατοτήτων του στο κορυφαίο επίπεδο, παρά το γεγονός πως αυτά τα δύο χρόνια στην Αγγλία έδειξε πως μπορούσε να γράψει ιστορία. Προτίμησε να… χαθεί κάπου στον ποδοσφαιρικό χάρτη και να ζήσει ακριβώς όπως ονειρευόταν, πράγμα το οποίο και έκανε.

Γιατί; Γιατί αυτός ήταν ο Μεϊρέλες!