Τσέλσι και Τούχελ μια τρομερή συνταγή επιτυχίας. Το Debut.gr σχολιάζει την τρομερή φόρμα των "μπλε" και μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

Αδιαμφισβήτητα, η φετινή Τσέλσι είναι ένας σοβαρός υποψήφιος για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Κάτω από την ηγεσία του Τούχελ δείχνει πως δεν της λείπει τίποτα. Ακόμα και οι τραυματισμοί που την ταλαιπωρούν, ξεπεράστηκαν χωρίς πρόβλημα. Ας δούμε λίγο σε βάθος τι είναι αυτό όμως που κάνει τους “μπλε” τόσο αποτελεσματικούς;

Η Τσέλσι πριν τον Τούχελ

Η Τσέλσι είναι η τελευταία ομάδα που κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ, πριν από την “σαρωτική” ιδιοφυΐα του Πεπ με τη Μάντσεστερ Σιτι, τη σεζόν 2016-17. Από τότε η ομάδα φάνηκε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Αυτή η αλλαγή άργησε να έρθει και ήρθε στο πρόσωπο του Λάμπαρντ. Ο Λάμπαρντ έγινε δεκτός αμέσως σαν γνήσιο παιδί των “μπλε” με αποστολή την νίκη. Ήδη από τη πρώτη στιγμή μετά από εκείνο το αξέχαστο μεταγραφικό πανδαιμόνιο φάνηκε ότι έχει πλάνο. Και είχε πράγματι πλάνο… ένα πλάνο όμως που έμελλε να ολοκληρωθεί από έναν άλλον προπονητή.

Τσέλσι και Τούχελ: μια επιτυχημένη συνταγή

Από τις 26 Ιανουαρίου που είναι προπονητής ο Γερμανός, η Τσέλσι φάνηκε να βρήκε επιτέλους αυτό που έψαχνε. Ήδη από τους πρώτους δύο μήνες κατάφερε και διατήρησε ένα αήττητο σερί μήκους 14 αγώνων και μάλιστα με μόνο δυο γκολ παθητικό. Θα συμφωνήσω ότι ο Λάμπαρντ είχε ξεκινήσει κάτι καλό, όμως ο Τούχελ ήταν αυτός που έφτιαξε σωστά τα κομμάτια του παζλ. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ δικαίωσε τον Τούχελ, νικώντας μάλιστα τη Σίτι του Πεπ. Αυτό εδραίωσε και με το παραπάνω τον Γερμανό τεχνικό και πλέον τα μάτια όλα είναι στραμμένα στο πρωτάθλημα.

Το μυστικό της επιτυχίας

Πλέον η Τσέλσι είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο το οποίο μάλιστα καλύπτει αμέσως κάθε αδυναμία που μπορεί να προκύψει. Ο Λουκάκου ήταν σίγουρα μια εξαιρετική προσθήκη. Όμως δεν ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Η μεγάλη αλλαγή ξεκινάει από τα μετόπισθεν. Το κρυφό όπλο του Τούχελ είναι τα φουλ μπακ. Ο Τούχελ κατάφερε και πήρε το ” η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα” και το έκανε κυριολεκτικό. Οι αμυντικοί των “μπλε” φέτος είναι το κάτι άλλο.

Ρις Τζέιμς (4) και Μπεν Τσίλγουελ (3) αποτελούν τους δυο πρώτους σκόρερ φέτος και αυτό τα λέει όλα. Ενώ σε ασσίστ μετά τον Κόβασιτς βρισκονται ξανά αμυντικοί, Ρις Τζέιμς (3) και Αθπιλικουέτα (2). Επιπλέον βαθμολογικά η Τσέλσι είναι πρώτη και μάλιστα στο +3 από τους δεύτερους “πολίτες” και τα “σφυριά” που ισοβαθμούν με 23 πόντους. Έτσι παρά τον τραυματισμό του Λουκάκου και την αδυναμία σε σταθερότητα του Βέρνερ, ο Τούχελ το φρόντισε και αυτό. Στην ουσία χωρίς καθαρό επιθετικό και με ψευδό εννιά τον Χάβερτζ πάλι φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά. Ίσως και καλύτερα από ότι πριν.

Τσέλσι

Φέτος πρωτάθλημα;

Με μια μόνο ήττα έως τώρα όλα δείχνουν πως φέτος η Τσέλσι θα καταφέρει να διεκδικήσει τη Πρέμιερ Λιγκ. Αν το καταφέρει αυτό ο Τούχελ θα αποδείξει την αξία του ξανά και μάλιστα δεν αφήνουμε απέξω και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα δυο στα δυο μαζί και με ένα πρωτάθλημα φαντάζει τρομερά δύσκολο. Όμως η φετινή Τσέλσι δείχνει έτοιμη να τα πετύχει.