Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει ακάθεκτος, η Μάντσεστερ όμως; Το Debut.gr σχολιάζει το μέλλον των "διαβόλων" και του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Μπορεί το δεύτερο ντεμπούτο του Πορτογάλου σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, να ήταν ονειρικό με τους “διαβόλους”. Μπορεί να κέρδισε το βραβείο του παίχτη του μήνα στη Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να μας δείχνει ξανά και ξανά ότι δεν είναι ένας απλός άνθρωπος. Όμως η ιστορία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αρκετά διαφορετική.

Κριστιάνο

Η επιστροφή αλά Κριστιάνο

Μετά από ένα πραγματικό “ροντέο” μεταγραφών, η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο πίσω στο νησί αδιαμφισβήτητα προκάλεσε θαυμασμό. Με το που έγινε γνωστή η συμφωνία ξεκίνησε ήδη να γίνεται παγκόσμιο θέμα. Ήδη τις πρώτες 24 ώρες οι φανέλες του Πορτογάλου έσπασαν κάθε ρεκόρ αγορών μεταγραφής. Μάλιστα ξεπέρασε σε πωλήσεις και τον Λιονέλ Μέσσι με τις φανέλες τις Παρί.

Το δεύτερο ντεμπούτο του μέσα στο Όλντ Τράφορντ, πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Νιουκάστλ. Εκεί κατάφερε να σκοράρει τα δυο πρώτα γκολ σε μια εξαιρετική εμφάνιση των “διαβόλων” με τελικό αποτέλεσμα 4-1. Μάλιστα μετά από το παιχνίδι δήλωσε πως “Σίγουρα περίμενα ότι θα σκοράρω ένα γκολ, όχι όμως δυο”. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι  κόντρα στην ανεβασμένη πλέον Γουέστ Χαμ, ο Κριστιάνο σκοράρει ξανά. Τελικό αποτέλεσμα 1-2 και η Γιουνάιτεντ φαίνεται ότι βρήκε αυτό που της έλλειπε. Η επιβεβαίωση σε αυτό ήρθε και σε πλευρά Τσάμπιονς Λιγκ με το τρομερό γκολ στις καθυστερήσεις κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Κριστιάνο

Ένας Κριστιάνο δεν κάνει την ομάδα

Μετά από αυτές τις εξαιρετικές εμφανίσεις όλοι πίστεψαν ότι η Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θα αποχαιρετήσει την προσφάτως μελανή πορεία της και θα προχωρήσει μπροστά. Όμως δεν φάνηκε να γίνεται. Τα τελευταία παιχνίδια των “κόκκινων” είναι 2 ήττες, μια κόντρα στην Άστον Βίλα και τη Λέστερ και μια ισοπαλία κόντρα στην Έβερτον. Αυτό τους οδήγησε ξανά στη 5η θέση της κατάταξης με κίνδυνο να πέσουν και στην 6η όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική. Τι είναι αυτό που πάει ξανά λάθος μετά από ένα τόσο καλό ξεκίνημα.

Σίγουρα η δυναμική που έφερε ο 36 χρόνος πλέον Κριστιάνο ήταν τρομερή, όμως φαίνεται να υπονομεύθηκε ήδη από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Οι περισσότεροι φίλαθλοι επιμένουν ότι είναι λάθος του προπονητή. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει χημεία. Η αλήθεια είναι ίσως κάπου στη μέση. Δεν είναι ψέμα ότι κάθε φορά που μιλάμε είτε για τον Κριστιάνο είτε για τον Μέσσι τα πράγματα αλλάζουν. Ίσως οι δυο καλύτεροι ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ σίγουρα διαμορφώνουν τα πράγματα γύρο τους. Η ομάδα αρχίζει να προσαρμόζεται πάνω τους και η δυναμική της μεταβάλλεται. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Κριστιάνο

Η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ

Η μέχρις ώρα θητεία του Σόλσκιερ στη Γιουνάιτεντ σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κακή. Το πρόβλημα είναι ότι μια όχι καλή πορεία δεν ταιριάζει σε μια ομάδα σαν την Γιουνάιτεντ. Το 2018-19 κατάφερε και κέρδισε τα 14 από τα 19 παιχνίδια που ανέλαβε καταλήγοντας στην 6η θέση στο πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν όμως κατάφερε και κέρδισε την 3η θέση δείχνοντας ότι ίσως έχει καταφέρει να στήσει κάποια θεμέλια. Πράγματι, τη σεζόν που μας πέρασε η Γιουνάιτεντ τερμάτισε 2η σπάζοντας και ένα ρεκόρ συνεχόμενων θέσεων στο τοπ 4 από την παραίτηση του Σερ Άλεξ. Φέτος οι “κόκκινοι”, με δυνατό χαρτί ξανά τον Κριστιάνο, έχουν τα συνηθισμένα “πάνω – κάτω”. Όμως είναι αρκετά νωρίς ακόμα.

Κριστιάνο

Είναι παρεξηγημένη η Γιουνάιτεντ;

Όλοι οι φίλοι μιας τόσο ιστορικής ομάδας πάντα θέλουν την κορυφή. Η πρόσφατη ιστορία των “διαβόλων” σίγουρα δεν απαντάει σε αυτά τα θέλω. Πλέον όμως με την επιστροφή του Κριστιάνο ίσως φανεί η αλλαγή σε αυτό το επίπεδο. Μερικά άσχημα αποτελέσματα δεν μπορούν να επισκιάσουν ούτε τον παίκτη ούτε την ομάδα. Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο και αναμένεται να γίνει μεγάλος αγώνας για το πρωτάθλημα. Η τελευταία ήττα κόντρα στην Λέστερ, και μάλιστα με ανατροπή, θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα κινδύνου. Το κεφάλαιο Γιουνάιτεντ είναι τεράστιο, το κεφάλαιο Κριστιάνο εξίσου, μαζί πάλι ίσως ξαναγραφτεί ιστορία.