Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από τη «Λεωφόρο» επικρατώντας με 3-1 του Παναθηναϊκού χάρη σε δύο γκολ του Κούρτιτς.

Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» τη Λεωφόρο, επικρατώντας με 3-1 του Παναθηναϊκού έχοντας ως MVP τον Τζασμίν Κούρτιτς. Οι Θεσσαλονικείς είδαν τον Κούρτιτς να σώζει την παρτίδα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με δύο προσωπικά του γκολ.

Στο χορτάρι της «Λεωφόρου»

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 13ο λεπτό με σκόρερ τον Άκπομ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά στο 28ο λεπτό ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ τους.

Στο 33′ ο Παλάσιος βρέθηκε σε σημείο βολής αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να ζητήσει πέναλτι αλλά με τη χρήση του VAR ο διαιτητής του αγώνα δεν το καταλόγισε για το «τριφύλλι».

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο «χορτάρι», ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει το δρόμο για δίχτυα όταν στο 59′ ο Μαουρίσιο έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Τα λεπτά κυλούσαν σε ισορροπημένους ρυθμούς, ώσπου στο 81ο λεπτό και μετά τη χρήση του VAR, ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι για τον ΠΑΟΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κούρτιτς και από τα έντεκα βήματα έγραψε το 2-1.

Το τελικό 3-1 πέτυχε ξανά ο Σλοβένος με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν το τρίποντο, ο Παναθηναϊκός την ψυχολογία

Οι δύο ομάδες έπαιζαν σήμερα για τους δικούς τους λόγους. Από τη μία ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μείνει κοντά σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και από την άλλη ο Παναθηναϊκός να πάρει μία «ανάσα».

Εν τέλει, οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που χαμογέλασαν και κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Η ήττα (και με ανατροπή) από την Κοπεγχάγη αλλά και η ήττα από τον Ολυμπιακό στο προηγούμενο ντέρμπι καλύφθηκε στο έπακρο από τη σημερινή επικράτηση. Για πόσο; Αυτό είναι μείζον ζήτημα. Γιατί; Γιατί ούτε η Ευρώπη έχει εξασφαλιστεί ούτε είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Όταν προκριθεί στην Ευρώπη και πάρει τα σκήπτρα του Ολυμπιακού, τότε ναι. Τότε θα μπορεί να «ησυχάσει» λίγο περισσότερο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι χωρίς νίκη σχεδόν ένα μήνα στη Super League. Και δεδομένης της διακοπής των πρωταθλημάτων, θα μεγαλώσει αυτό το διάστημα. Θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό η σημερινή ήττα; Όσο οι προηγούμενες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το «τριφύλλι» δεν είναι σε καλό φεγγάρι και πρέπει να συνέλθει. Μία νίκη σε ντέρμπι θα έδινε ψυχολογικό «boost-άρισμα» αλλά τη δεδομένη περίοδο, οποιαδήποτε νίκη θα έδινε το ίδιο… σπρώξιμο.