Το NBA επέστρεψε για την 75η επετειακή σεζόν και το Debut.gr αναλύει όσα περιμένουμε να δούμε.

Το ΝΒΑ επέστρεψε και μαζί του και τα ξενύχτια μας. Η φετινή, επετειακή σεζόν ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και εμείς αρχίσαμε να ζούμε και πάλι τη νύχτα. Είδαμε ήδη τον Στεφ Κάρι να πετυχαίνει τριπλ νταμπλ στον πρώτο αγώνα της σεζόν και 45 πόντους στον δεύτερο. Είδαμε τους Κάιλ Λόουρι και Ράσελ Γουέστμπρουκ με τις καινούριες του ομάδες. Είδαμε πιθανότατα ένα από τα καρφώματα της χρονιάς από τον Τζα Μοράντ. Είδαμε πολλά, αλλά περιμένουμε πολλά περισσότερα.

Το ενδιαφέρον σύνολο των νεοσύστατων Σικάγο Μπουλς

Ναι, ναι ξέρουμε. Πως είναι δυνατόν να είναι πρώτοι στη λίστα μας οι Μπουλς; Πρώτον, υπάρχει μια μικρή αδυναμία προς το Σικάγο αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος που αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη της ανανεωμένης ομάδας του Μπίλι Ντονοβαν. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι Μπουλς έχουμε καταφέρει να μπουν στα πλέι οφ του NBA 5 φορές. Σε αυτές τις 5 φορές έχουν κερδίσει μόλις 2 σειρές αγώνων. Η τελευταία τους φορά μάλιστα, ήταν το μακρινό 2017. Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς πως αποτελούν μία από τις πιο εμβληματικές ομάδες του NBA. Η κατρακύλα τους τα τελευταία χρόνια λοιπόν, μας είχε κάτσει στο λαιμό. Φέτος, έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν την τύχη τους. Οι αφίξεις των Λόνζο Μπαλ, ΝτεΜάρ Ντερόζαν και Άλεξ Καρούσο αλλάζουν τα δεδομένα.

Για να απαντήσουμε στην ερώτηση σας, όχι δεν πάνε για πρωτάθλημα. Αλλά μπορούν άνετα να επιστρέψουν στις 8 καλύτερες ομάδες της Ανατολής. Αυτό θα είναι αρκετό.

Κλέι Τόμπσον: Η επιστροφή 

Πάνω από τρία χρόνια έχουμε να δούμε τον Κλέι Τόμπσον να “οπλίζει” και να σουτάρει από τα 7.25. Όπως έχει γίνει γνωστό ο σταρ των Γουόριορς θα είναι έτοιμος να γυρίσει στα παρκέ πριν το τέλος του 2021. Καιρός ήταν λοιπόν να επιστρέψει δίπλα στον ήδη σεληνιασμένο Στεφ Κάρι. Ωστόσο, οι Γουόριορς είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα από την τελευταία εμφάνιση του Τόμπσον. Ίσως η επιστροφή του Ιγκουαντάλα να βοηθήσει τον 30χρονο πλέον φόργουορντ. Υπομονή λοιπόν, μέχρι την ανακοίνωση της επιστροφής του.

Είναι ικανοί να το ξανακάνουν οι Μπακς;

Ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Οι Μπακς δεν έκανα κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις στην offseason αλλά γιατί να κάνουν άλλωστε; Το σύνολο τους τους χάρισε το πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να κάνουν το back to back. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά. Στην πρεμιέρα κατάφεραν να νικήσουν τους Νετς αλλά προχθές κατατροπώθηκαν από τους εντυπωσιακούς Χιτ. Το μόνο σίγουρο είναι πως εμείς, σχεδόν κάθε βράδυ, θα περιμένουμε και πάλι να δούμε τα κατορθώματα του Γιάννη.

Οι Νετς και το καινούριο σίριαλ με τον Κάιρι Ίρβινγκ

Για άλλη μια φορά ο Κάιρι δεν έχει γίνει πρώτο θέμα στα media για τα καμώματα του μέσα στο παρκέ. Ο άσος του Μπρούκλιν αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του covid-19 και όπως ήταν αναμενόμενο, οι Νετς δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί αλλά ούτε και να προπονηθεί με την ομάδα. Ο Ίρβινγκ θεωρείται ξένο σώμα και έχει ακουστεί πως έχει ζητήσει ανταλλαγή αλλά καμιά ομάδα προς το παρόν δεν επιτρέπει στους αθλητές της να αγωνίζονται ανεμβολίαστοι. Όλα αυτά ενώ οι Νετς έχασαν στην πρεμιέρα από τους Μπακς, στην άτυπη ρεβάνς των περσινών ημιτελικών της Ανατολής.

Το μέλλον του Μπρούκλιν είναι και πάλι στα χέρια των Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Ντουράντ. Μια μικρή βοήθεια θα προσφέρει και ο νεοφερμένος Πάτι Μιλς αλλά οι τραυματισμοί θα κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους. Και όταν αυτοί έρθουν, τότε ο Στιβ Νας θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Μήπως παραγέμισαν οι Λέικερς; 

Ο Λεμπρόν και ο Άντονι Ντέιβις έχουν στο πλευρό τους πλέον το μισό NBA. Μήπως διάλεξαν όμως το λάθος μισό; Με το μέσο όρο ηλικίας τους να πλησιάζει επικίνδυνα βαθμούς θερμοκρασίας Αύγουστο στο Λος Άντζελες, οι Λέικερς στοχεύουν εννοείται για τον τίτλο αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Την κούραση, τους τραυματισμούς και την όρεξη των βετεράνων τους. Επιπλέον, η προσθήκη του Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν εντυπωσιακή αλλά το αν θα είναι και πετυχημένη θα το δούμε τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα. Προς το παρόν, οι Λέικερς βρίσκονται ήδη στο 0-2 μετά από τις ήττες από Γουόριορς και Σανς. Ο Λεμπρόν έβαλε 34 πόντους  στο πρώτο παιχνίδι αλλά δεν μπορεί να το κάνει πλέον μέρα παρά μέρα. Ή μήπως μπορεί;

Ήρθε η ώρα του Ντόντσιτς

Προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλά τις προσδοκίες μας κάθε χρόνο αλλά αυτό το παλικάρι μας αναγκάζει να μιλάμε κάθε φορά με μεγάλα λόγια. Στην τέταρτη του χρονιά πλέον, όντας απολύτως υγιής, μοιάζει πιο έμπειρος και πιο τρομακτικός από ποτέ. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και όχι μόνο, πιστεύουν πως φέτος είναι η σειρά να στεφθεί MVP. Μόλις στα 22 του. Αν δεν γίνει φέτος, θα γίνει σίγουρα στο μέλλον. Το Ντάλας κινείται στους ρυθμούς του και το ίδιο και η υπόλοιπη λίγκα. Τα λέμε σε ένα μήνα, στις πρώτες προβλέψεις για τους MVP στις οποίες θα βρίσκεται μέσα, κατα πάσα πιθανότητα.

https://twitter.com/dallasmavs/status/1451335007327371272?s=20