Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στη Φρανκφούρτη και μοιραία γνώρισε την ήττα, η οποία όμως δεν αποτελεί καταστροφή για τους ερυθρόλευκους στην οικονομία του ομίλου

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι στη Φρανκφούρτη, γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα από την Άιντραχτ και έπεσε στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από τους Γερμανούς. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφερε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στην Πόλη και έχασε δίκαια από μία ανώτερη ομάδα.

Παρά τα όσα ακούγονταν περί ροτέισον ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής των ερυθρολεύκων κατέβηκε με τη βασική του εντεκάδα στο γήπεδο. Άλλωστε, με ενδεχόμενη νίκη, ή και ισοπαλία, οι ερυθρόλευκοι θα γίνονταν το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη θέση έχει ιδιαίτερη σημασία τη φετινή σεζόν, καθώς οδηγεί απευθείας στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Φάντασμα του εαυτού του ο Ολυμπιακός

Μία άτυχη στιγμή με το γλίστρημα του Σισέ απέφερε το πέναλτι, με το οποίο οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ με τον Ράφαελ Μπορέ, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ευτύχησε να στήσει κι αυτός τη μπάλα στην άσπρη βούλα σε μια ανυποψίαστη στιγμή. Το διάστημα από την ισοφάριση μέχρι το δεύτερο γκολ των Γερμανών ήταν και το καλύτερο για τους φιλοξενούμενους. Το γκολ του Ελ Αραμπί ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Μαρτίνς, οι οποίοι πατούσαν καλά στο γήπεδο και έλεγξαν τον ρυθμό για 15 λεπτά. Αν μάλιστα ο Μαροκινός έβρισκε τον Μασούρα στην αντεπίθεση, οι ερυθρόλευκοι θα είχαν πάρει και το προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, το δεύτερο γκολ των Γερμανών, μετά από μια εξαιρετική συνεργασία, έδωσε ξανά στους Γερμανούς το πάνω χέρι, οι οποίοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Τραπ, ενώ στο 59′ το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε με το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, σε μία φάση που ο Βάτσλικ όφειλε να αντιδράσει καλύτερα. Οι αλλαγές του Μαρτίνς δεν κατάφεραν να δώσουν κάτι ουσιαστικό στην ομάδα, κι έτσι μοιραία ήρθε η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση. Πάντως, τα καλά νέα για τους Πειραιώτες ήρθαν ξανά από την Πόλη, εκεί που η ισοπαλία μεταξύ Φενέρ και Αντβέρπ έκατσε “κουτί” στον Ολυμπιακό, για το στόχο τουλάχιστον της δεύτερης θέσης.

Επόμενο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους είναι η ρεβάνς με την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκη. Με τη βοήθεια του κόσμου τους, οι παίκτες του Μαρτίνς θα κυνηγήσουν το τρίποντο, με το οποίο θα γίνουν και πάλι το αφεντικό για την πρωτιά στον όμιλο. Μέχρι τότε πάντως ο Ολυμπιακός θα έχει κι άλλα κρίσιμα παιχνίδια, με πρώτο και καλύτερο αυτό της ερχόμενης Κυριακής στο Φάληρο, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.